december 5

Hoe teambuilding op afstand organiseren?

  • Home
  • /
  • HR
  • /
  • Hoe teambuilding op afstand organiseren?

Een virtueel teambuilding evenement brengt mensen van hetzelfde bedrijf of organisatie samen om de samenwerking en het teamwerk te verbeteren. Deze evenementen kunnen veel verschillende vormen aannemen, maar meestal gaat het om activiteiten waarbij de deelnemers moeten samenwerken om een taak te voltooien of een doel te bereiken. Verder kunnen virtuele teambuilding evenementen een aangename aanpak zijn om de communicatie en samenwerking binnen een bedrijf te bevorderen. Dus je wilt een teambuilding evenement virtueel houden? Prachtig! Gelukkig hebben online platforms het de laatste jaren gemakkelijker gemaakt om onderhoudende, inclusieve en memorabele evenementen, zoals teambuilding-spellen, bij te staan en te faciliteren. Maar het navigeren over het virtuele terrein kan moeilijk zijn. Het regelen van een evenement dat de juiste mix vormt tussen werken met een derde partij die gespecialiseerd is in teambuilding evenementen en het zelf doen kan soms lastig zijn, maar het regelen van een zinvol Virtueel Teambuilding evenement kan gemakkelijker worden gemaakt door een van deze dingen te overwegen:

Ideeën voor online teambuilding

Op afstand werken wordt tegenwoordig de norm. En hoewel teams op afstand elkaar misschien niet kunnen ontmoeten in de kantine of traditionele face-to-face bedrijfsactiviteiten kunnen bijwonen, betekent dat niet dat ze zich niet met elkaar kunnen mengen, communiceren, plezier maken en zich met elkaar kunnen bezighouden. Er zijn talloze gratis en betaalde virtuele teambuilding activiteiten beschikbaar, zoals teambuilding spellen, om je team op afstand bij elkaar te houden. Dus, pak je ideeën voor online teambuilding erbij!

Planner online

Voor een succesvol teambuilding evenement moet elk detail gepland en aan het team gecommuniceerd worden. Ze moeten begrijpen wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. Hoe beter voorbereid en geïnformeerd de deelnemers zijn, hoe groter de kans dat ze zullen genieten en profiteren van het teambuilding evenement. Daarom heb je een planner onliner nodig! Traditionele teambuilding evenementen worden bijvoorbeeld vaak buiten de werkplek gehouden en vereisen wellicht het dragen van lichte kleding. Als iemand in pak arriveert, zal hij of zij zich tijdens de hele teamactiviteit ongemakkelijk voelen. Hetzelfde geldt voor virtuele evenementen. Hoe meer richting de gasten krijgen, hoe beter hun ervaring zal zijn op de dag van de teambuildingsactiviteit.

Digitaal meeting

Online meeting is voor velen van ons de norm geworden tijdens de pandemie, en die trend zal zich waarschijnlijk voortzetten, ook als het weer veilig is om terug te keren naar scholen en kantoren. Wanneer je team op afstand werkt, kan het moeilijk zijn om in-person communicatie na te bootsen, maar een paar eenvoudige handelingen kunnen je helpen succesvolle vergaderingen te plannen en verbonden te blijven.

Software voor videobellen

Persoonlijke interacties blijven het beter doen dan e-mails bij communicatie op de werkplek, omdat ze natuurlijker en effectiever zijn. Face-to-face communicatie is 34 keer effectiever dan communicatie via e-mail. Videobellen wordt een steeds belangrijker instrument voor zakelijke bijeenkomsten, omdat meer mensen thuis werken, reizen of gewoon meer tijd in hun agenda hebben. Bovendien is bedrijfscommunicatie verder gegaan dan de fysieke werkplek; het vindt nu wereldwijd plaats, met werknemers uit de hele wereld die met software voor videobellen verbinding maken. Voor de langste tijd hebben velen van ons gehoord van Skype als het exclusieve hulpmiddel voor zakelijke vergaderingen. Steeds meer vergaderapps ontwikkelen echter concurrerende functies.

Neem het scherm

Online vergaderingen kunnen een routine onderdeel zijn van de workflow voor teams in een organisatie, maar het verbeteren van de efficiëntie ervan kan een uitdaging zijn voor het management. Wat heeft iemand nodig om online vergadersessies op te nemen en ervoor te zorgen dat alle vergader informatie wordt vastgelegd voordat iedereen de verbinding verbreekt? Begin in plaats van aantekeningen te maken met het opnemen van je videogesprekken. Het live opnemen van vergaderingen kan diepgaande discussies omzetten in productiviteitsverhogende informatie die elk detail precies vastlegt zoals het gebeurde. Het stelt je ook in staat je te concentreren op de doelen en onderwerpen die aan de orde zijn, in plaats van afgeleid te worden door het maken van aantekeningen. Hier is een lijst met screen recorder software voor deze taak:

  • Movavi Screen Recorder is een eenvoudig te gebruiken software voor Windows en Mac die monitoractiviteiten vastlegt. Het kan video en schermopname exporteren in verschillende formaten, waaronder MP4, MOV, AVI, MKV, MP3, GIF, BMP, JPG en PNG. Je kunt ook rechtstreeks exporteren naar Google Drive en YouTube.
  • Windows 10 Spelbalk. Pc-bezitters hoeven geen app van derden te installeren om een videoconferentie op te nemen, want Windows 10 heeft een hulpmiddel waarmee ze het scherm van hun computer kunnen vastleggen. Hoewel de naam van de Game Bar impliceert dat het bedoeld is om videogames op te nemen, kan het ook gebruikt worden om elk ander programma dat je draait op te nemen.
  • De video-opname software van Camtasia is duidelijk en ongecompliceerd. Je selecteert je opname regio, of je al dan niet camera- en microfoon ingangen wilt opnemen, en drukt dan op de opnameknop.

Snel en productief te vergaderen

We zaten allemaal vast in een slecht groepsgesprek en wensten dat we konden snel en productief te vergaderen. Je komt op tijd, maar de vergadering begint 10 minuten te laat. Wat staat er op de agenda? Onduidelijk. Wie heeft de leiding? Ook beginnen sommigen ideeën voor te stellen, terwijl anderen ze van tafel vegen. Er wordt eigenlijk niets besloten, en de vergadering eindigt met een stilzwijgende spijt van het verspilde uur. Er is een alternatief. Dit advies en deze methoden gelden voor iedereen, ongeacht de titel.

Lunch Roulette

Koffie Roulette of lunch roulette simuleert de ongedwongen interactie die in een traditionele kantooromgeving zou plaatsvinden, zodat hybride of externe werknemers zich niet gescheiden voelen van teamleden en mensen van andere afdelingen.

Het doel van een virtuele koffie roulette is eenvoudig: het cultiveren en bevorderen van een samenwerkingscultuur op de werkplek of eenvoudiger: teambuilding.

Succesvolle bedrijfsborrel

Iedereen kan wel een pauze gebruiken van het werken op afstand. Een werkplek feest is een verfijnde aangelegenheid die de ideale sociale omgeving biedt voor zakelijk netwerken. Dat gezegd hebbende, vergt het wel enige organisatie en curatie, van het selecteren van de gastenlijst tot het afwerken van de agenda en de keuze van het eten en drinken. Het is een plek voor teambuilding, het ontmoeten van nieuwe klanten, het vormen van zakelijke partnerschappen, het voeren van zakelijke gesprekken en het ontwikkelen van relaties met en tussen de aanwezigen. Dit alles onder het genot van een licht moment met cocktails, hapjes en muziek om de sfeer te bepalen. Dat is een succesvolle bedrijfsborrel feest.

Ook interessant:

Ziekteverzuim terugdringen: 3 tips 

Hoe teambuilding op afstand organiseren?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}