januari 5

Alles over het calamiteitenverlof

Calamiteitenverlof mag aangevraagd worden wanneer zich er spoedeisen, onvoorziene of bijzondere persoonlijke omstandigheden voordoen. Dit verlof kan een paar uur tot een paar dagen duren, afhankelijk van de situatie. 

Voor wie?

Iedereen in loondienst heeft recht op calamiteitenverlof, dit geldt zowel voor medewerkers die in vaste dienst zijn als medewerkers op oproepbasis. Ook in een proefperiode of tijdens vakantiewerk heeft een werknemer recht op calamiteitenverlof. 

Wanneer calamiteitenverlof

In de volgende gevallen heb je recht op een calamiteitenverlof: 

  • als je door een situatie van overmacht meteen vrij moet nemen;
  • als je een wettelijke of door de overheid opgelegde verplichting alleen kan vervullen als je vrij neemt;
  • als je door bijzondere persoonlijke omstandigheden vrij moet nemen.

Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Je kind van school halen dat ineens ziek is geworden;
  • Je partner moet bevallen;
  • De waterleiding is gesprongen en er moet een loodgieter worden geregeld;
  • Een familielid overlijdt. Dit moet een bloedverwant zijn van jou, je echtgenoot of geregistreerde partner. uw partner moet bevallen;
  • Wanneer je alleen onder werktijd kan stemmen;
  • Je moet naar de dokter en dit kan alleen onder werktijd of moet iemand uit je naaste omgeving naar de dokter begeleiden. 

Hoe lang duurt het calamiteitenverlof? 

Calamiteitenverlof mag maximaal een paar uur tot een paar dagen duren. Een ziek kind ophalen van school kan bijvoorbeeld een paar uur duren, misschien een dag wanneer er niemand is om op te passen. Maar bij bijvoorbeeld het plotselinge overlijden van een familielid, waarin de begrafenis geregeld moet worden, dan kan het zo zijn dat dit een paar dagen in beslag neemt. 

Verlof melden

Hoewel er sprake is van onvoorziene omstandigheden, moet het verlof zo snel mogelijk bij de werkgever gemeld worden. Gelieve niet pas achteraf de werkgever inlichten. Je geeft eerst aan hoe lang je verwacht dat het verlof duurt. De werkgever mag een redelijk verzoek voor het verlof niet weigeren, maar kan achteraf wel vragen om aan te tonen dat het verlof nodig was. 

Salaris

Het salaris wordt bij een calamiteitenverlof in principe door de werkgever doorbetaald. Wel kan de werkgever van de werknemer vragen dit later te compenseren met vakantiedagen. Dit kan echter slechts als de werknemer hier toestemming voor geeft.

Ook interessant:

Youngtimer regeling in 2021; zo zit het!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}