februari 21

Zo vinden mensen makkelijker een baan in de zorg

  • Home
  • /
  • Personeel
  • /
  • Zo vinden mensen makkelijker een baan in de zorg

De zorg is een van de grootste branches van ons land. Het is ook een van de mooiste branches om in te werken. Voor veel mensen is er niets mooiers dan anderen beter maken. En dat blijkt ook uit de cijfers: eind 2022 werkte er ruim 1,5 miljoen mensen in de zorg. In dit artikel delen we tips waarmee je makkelijker een baan in de zorg kunt vinden.

Vraag rond in je netwerk

Soms is de reden voor succes gewoon een kwestie van vragen. Met de gigantische hoeveelheid mensen die in de zorg werkt, is de kans groot dat iemand in jouw netwerk al in deze branche actief is. Maak gebruik van die connecties: knoop eens een gesprek aan en ontdek of er binnen hun organisatie nog openstaande vacatures zijn. Het is een kleine moeite en je weet nooit of het misschien leidt tot een nieuwe baan. Het gezegde ‘niet geschoten is altijd mis’ is hier zeker van toepassing.

Lees de krant

In het tijdperk van online zoekmachines zou je de krant bijna vergeten, maar in de krant kun je nog steeds aardig wat zorgvacatures zeker tegenkomen. Als je geen abonnement hebt op de krant, dan kun je gewoon een weekendkrant kopen in de winkel. Met name in de zaterdagkrant staan veel vacatures, omdat dat de krant is die door de meeste mensen wordt gelezen. Ook lokale kranten in jouw regio kunnen een goede bron van vacatures zijn, omdat die vacatures waarschijnlijk bij zorginstellingen bij jou in de buurt zijn. In de buurt werken is natuurlijk altijd lekker!

Kijk op websites van zorginstellingen

Wanneer je specifiek geïnteresseerd bent in een bepaalde zorginstelling, is het slim om gewoon eens op hun eigen website te kijken. Vaak plaatsen instellingen hun vacatures onder kopjes als “Werken bij” of “Vacatures”. Niet alle zorginstellingen hebben een mooie website waarop ze ook vacatures publiceren, maar ook dit is weer iets wat niet veel moeite kost en mogelijk wat op kan leveren.

Check de vacature websites

Voor veel mensen begint de zoektocht naar een nieuwe baan op een van de vele beschikbare online vacaturewebsites. Zeker met de groeiende tekorten in de Nederlandse zorg puilen deze sites uit met vacatures. Hier kun je ook filteren op je woonplek en op bepaalde functies, wat het vinden van relevante vacatures een stukje makkelijker maakt. Bovendien kun je instellen dat je een mailtje krijgt bij nieuwe vacatures, waardoor je als een van de eersten kunt reageren.

De zorg is een hele mooie branche om in te werken. Want zeg nu zelf, wat is nu leuker dan anderen beter maken? We hopen dat de bovenstaande tips je helpen om een baan te vinden in deze fantastische branche. Alvast heel veel succes met je zoektocht!

Ook interessant:

De verschillende soorten verzuim op een rij

De kracht van teruggeven: Dag van de Vrijwilliger

Wat is de Dag van de Leidster en wat kan ik geven?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}