juli 10

Met deze tips bereken je jouw hypotheek

Als jij overweegt een huis te kopen dan zul je een hypotheek nodig hebben. Maar hoe werkt dat nou precies? Hoe vraag je een hypotheek aan en hoe weet je hoeveel hypotheek je kunt krijgen met jouw inkomen? In dit artikel delen we 3 tips bij het berekenen van je hypotheek!


Hypotheek berekenen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Het is een van de belangrijkste vragen om te stellen als je van plan bent een huis te kopen. Er zijn veel zaken waar je bij het berekenen van je hypotheek rekening mee moet houden. Daarom hebben we hier drie tips op een rij gezet die van pas komen, waarmee je op een zorgvuldige manier je hypotheek kan berekenen. 

Plan

Voordat je je hypotheek kan berekenen is het goed om een plan te hebben voor het kopen van een huis. Factoren die je hierin kan meenemen zijn bijvoorbeeld of je alleen of met een partner het huis gaat kopen. Dit is een bepalende factor bij het berekenen van je hypotheek omdat er bepaald wordt hoeveel inkomen jullie tezamen of jij alleen hebt. Ook tellen schulden mee in de berekening van uw hypotheek. Daarnaast zijn er nog veel andere zaken om mee te nemen.

Zo is er een verschil in de hypotheek die je kunt krijgen voor een nieuwbouw of een bestaande bouw huis. Het is dus verstandig te bedenken in wat voor soort huis u wilt wonen en onderzoek te doen naar de verkoopwaardes van de huizen waar jij jezelf wel ziet wonen. 

Inkomen

Uw inkomen is de belangrijkste eis voor het krijgen van een hypotheek, en bepaald ook de hoogte ervan.  Onder inkomen valt natuurlijk uw salaris. Vergeet echter niet om ook naar andere inkomsten naast uw salaris te kijken. Hieronder vallen onder andere vakantiegeld, eindejaarsuitkeringen, allimentaties, provisies en overwerkvergoedingen. Door deze mee te rekenen kan dit in je voordeel werken bij het berekenen van je hypotheek. Heeft u naast uw inkomen ook vrij inkomen of onroerend goed? Ook dit mag je meerekenen. Het is dus van belang dit goed en secuur in te vullen, en al deze inkomsten mee te rekenen. 

Hulp

Kom je niet uit de berekening of denk je dat deze wellicht niet klopt, dan is het verstandig met een hypotheekadviseur te praten. Een hypotheekadviseur kan je helpen met het correct berekenen van je hypotheek en weet welke bedragen je kan meerekenen voor het optimaliseren van je hypotheek.

Daarnaast zijn er online veel rekenhulpen beschikbaar die inzicht geven in welke informatie van belang is voor de berekening. Op deze manier kan je ook een (grove) schatting maken van de hypotheek die je kan krijgen. Dit is handig om te doen voordat u naar een adviseur of notaris gaat, zodat ook hier een teleurstellingen zijn over de hypotheek.

Ook interessant:

Investeren in aandelen: waar moet je op letten?

Investeren in crypto: 3 interessante projecten in 2022

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}