maart 24

Is een elektrische auto leasen interessant?

Wil je jouw brandstofauto graag inruilen voor een elektrische auto? Dan heb jij je misschien al wel verdiept in elektrische auto’s. Grote kans dat je behoorlijk geschrokken bent van de prijs, want een elektrische auto is niet goedkoop. Gelukkig hoef je zo’n auto niet te kopen, want je kunt ook voor private lease kiezen. In deze tekst lees je of een elektrische auto leasen interessant is.

Wat is private lease precies?

Voordat je überhaupt na gaat denken over leasen, wil je waarschijnlijk eerst weten wat private lease precies is. In tegelstelling tot kopen betaal je niet in één keer een groot bedrag voor een auto, maar betaal je iedere maand een vast bedrag. Denk overigens niet dat je alleen voor het voertuig zelf betaalt, want dat is niet het geval. Bij de leaseprijs zijn namelijk verschillende zaken inbegrepen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen autoverzekering af te sluiten, want dit regelt een leasemaatschappij voor je. Daarnaast mag je een x-aantal kilometers per jaar rijden als je privé een elektrische auto leaset. Ook kosten voor onderhoud en reparatie zijn bij de leaseprijs inbegrepen.

Staar je niet blind op de leaseprijs 

Wil je een elektrische auto private leasen? Dan kijk je waarschijnlijk als eerste naar het bedrag dat je per maand betaalt. Je ontdekt in dat geval al snel dat de leaseprijs van een elektrische auto een stuk hoger ligt dan die van een brandstofauto. Dit komt vooral doordat elektrische auto’s een hogere dagwaarde hebben. En laat dit nu net één van de belangrijkste factoren zijn die meespeelt bij het vaststellen van de leaseprijs.

Ondanks dat de leaseprijs van een elektrische auto hoger ligt dan die van een brandstofauto, moet jij je hier niet blind op staren. Waarom niet? Omdat je ook veel geld bespaart door een elektrische auto te leasen. Je hoeft namelijk nooit meer te tanken. Een elektrische auto rijdt immers op stroom en niet op benzine of diesel. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de accu voldoende opgeladen is. Stroom kost weliswaar ook geld, maar is een stuk goedkoper dan brandstof. Dit is zeker het geval als je thuis een mogelijkheid hebt om de accu van je elektrische auto op te laden. 

Vergelijk elektrische leaseauto’s met elkaar 

Ben je overtuigd van de voordelen die een elektrische auto? Dan wil je zelf misschien wel zo’n auto leasen. Waarschijnlijk richt jij je tot het internet om de mogelijkheden te bekijken. Beperk je niet alleen tot het eerste resultaat dat je tegenkomt, maar kijk altijd verder. Bij een ander partij kun je namelijk (veel) goedkoper uit zijn. Vergelijk elektrische auto’s daarom altijd eerst met elkaar voordat je daadwerkelijk een contract afsluit. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar let ook op zaken als de actieradius, de inbegrepen zaken en de voorwaarden van het leasecontract.

Ook interessant:

Nuttige tips om op een veilige manier online casino te spelen

Hoe kan jij je financiële processen eenvoudiger maken?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}