mei 2

Thuiswerken 

De coronapandemie is inmiddels redelijk onder controle. Je kunt weer gezamenlijk met de collega’s naar het kantoor toe om aan de slag te gaan. Toch merken we dat vele mensen er nog voor kiezen om een aantal dagen per maand thuis te werken. Het thuiswerken brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee. Lees hier meer over het thuiswerken. 

Hoe maak je de ideale thuiswerkplek?

De thuiswerkplek is geheel afhankelijk van de woonsituatie. Wanneer de kinderen thuis zijn en je moet gedurende de werkdag een oogje in het zeil houden, dan werk je minder geconcentreerd. Daarentegen zijn er ook werknemers met een rustige thuisomgeving. Ze kunnen gedisciplineerd thuis werken aan de werkzaamheden. Het is belangrijk om je thuiswerkplek goed in te richten. Het is niet prettig om te werken vanuit de keuken; je raakt sneller afgeleid. Een bureau en stoel op een afgesloten werkplek zorgt voor optimale concentratie. 

Voordelen 

Thuiswerken zorgt voor een positieve ervaring gedurende de werkweek. Vooral voor mensen met een enorme reistijd, is het thuiswerken ideaal. Het thuiswerken bespaart de nodige reistijd. Gedurende deze tijd kunnen de werknemers al een hoop taken verrichten of langer slapen. De langere nachtrust zorgt voor uitgeslapen medewerkers. Daarnaast merk je op het kantoor dat je sneller en gemakkelijk contact legt met de collega’s, maar dit is tegenwoordig geen enkel probleem meer. Maak kennis met Microsoft Teams, FaceTime en Skype. 

Nadelen 

Ieder voordeel heeft een nadeel; zo ook het thuiswerken. Op het kantoor heeft de leidinggevende toezicht op de werkzaamheden gedurende de werkdag. Bij het thuiswerken zie je niet wat de medewerker uitvoert. Daarnaast heeft niet iedereen voldoende discipline om thuis aan het werk te gaan. Ze worden snel afgeleid door de omgeving en gaan niet mee in de flow van de overige medewerkers. Op het kantoor word je door je omgeving gestimuleerd om aan het werk te gaan. 

Meer informatie

Kies jij ervoor om thuis te werken of ga jij liever aan de slag op het kantoor? Zoek de juiste balans die bij jou past. Kato Kantoorinrichting heeft alles in huis voor een prettige werkomgeving. Bekijk de ergonomische bureaus & ontdek al onze bureaus. 

Ook interessant:

De verschillende soorten verzuim op een rij

De kracht van teruggeven: Dag van de Vrijwilliger

Wat is de Dag van de Leidster en wat kan ik geven?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}