mei 2

Handbagage: wat mag je meenemen?

Het is bijna zover: tijd voor een leuke stedentrip. Een kleine koffer mee en op naar het vliegveld! Om het inpakken een stukje makkelijker voor te maken, vertellen we je wat je wel en niet mee mag nemen in de handbagage. Hierdoor kom je niet meer voor verrassingen te staan op het vliegveld. Daarnaast scheelt het ook weer tijd met inpakken, omdat je niet meer hoeft te twijfelen of producten wel of niet meegenomen mogen worden. Ga met een gerust hart op reis en kom niet meer voor verrassingen te staan bij de douane.

Afmetingen van de handbagage

Voordat je begint met het inpakken van je koffer, is het belangrijk dat je het juiste formaat handbagage meeneemt. Deze regels verschillen per vliegmaatschappij. Je kunt daarom de website van de luchtvaartmaatschappij het beste even checken, omdat deze regels regelmatig worden aangepast. Als je handbagage hebt, moet dit in de bagagebakken boven je hoofd in het vliegtuig worden geplaatst. Kleine tassen plaats je onder de stoel voor je. Let er op dat je je wel aan de maximale afmetingen houdt, soms wordt er namelijk streng gecontroleerd en moet je veel bijbetalen als je koffer te groot is.

Vloeistoffen

Koffer gekozen in het goede formaat? Dan is het tijd om in te pakken. We beginnen direct met de producten waar de meeste mensen tegenaan lopen: vloeistoffen die je mee mag nemen in de handbagage. Het is toegestaan om vloeistoffen mee te nemen, maar dit is in beperkte hoeveelheden. Daarnaast moet je het meenemen in kleine verpakkingen. Handige tips die je moet weten:

  • De verpakkingen van de vloeistoffen mogen maximaal 100 ml bevatten. Je mag daarom geen grote bussen deodorant, flessen shampoo of potten wax meenemen. Kleine verpakkingen van maximaal 100 ml zijn dus wel toegestaan. Er bestaan verschillende kleine reisflesjes die je kunt vullen met je favoriete producten.
  • Je mag maximaal 1 liter aan vloeistoffen per persoon meenemen. Dit zijn dus 10 producten van maximaal 100 ml.
  • Alle vloeistoffen moet je meenemen in een doorzichtige, hersluitbare zak. Heb je deze niet? Dan zijn ze meestal wel verkrijgbaar op het vliegveld.
  • Maak je gebruik van vloeibare medicatie? Vraag dan bij de apotheek of dokter een bewijs op. Met dit bewijs is het toegestaan om grotere verpakkingen mee te nemen van de medicatie die je gebruikt.
  • Reis je met een baby? Dan is het ook toegestaan om babyvoeding mee te nemen
  • Ben je door de douane heen? Dan heb je de mogelijkheid om taxfree vloeistoffen te kopen in grotere flessen. Deze mag je gewoon meenemen, als je het vervoert in een verzegelde zak, samen met de aankoopbon.

Scherpe voorwerpen in de handbagage

Sommige voorwerpen zoals een zakmesje, paraplu met metalen punt of een scherpe nagelvijl mogen niet mee in de handbagage. Er is geen lijst met voorwerpen die je niet mee mag nemen in je handbagage. Stel jezelf daarom de vraag of het product een voorwerp is waarmee je iemand kan verwonden. Als het antwoord ‘ja’ is, is de kans groot dat je het niet mee mag nemen in je handbagage. 

Eten en drinken

Ook voor drinken geldt dat je maximaal 100 ml mee mag nemen. Wil je toch tijdens je vlucht wat water drinken? Neem dan een lege fles mee als je door de douane gaat. Zodra je door de douane bent, kun je het flesje vullen met water. Daarnaast is het ook toegestaan om de producten die je na de douane koopt, te drinken aan boord. Het meeste eten mag je wel meenemen. Let er wel op dat producten zoals smeerkaas, chocoladepasta en jam kunnen worden gezien als vloeistoffen. Dit mag dus niet in grote verpakkingen mee in je koffer. Je mag het wel gewoon op een broodje smeren. Vlees vis en zuivel mag in de meeste gevallen niet mee in je handbagage. Dat geldt ook voor verschillende soorten fruit en noten. Op de website van de douane lees je precies wat er wel en niet mee mag.

Goed voorbereid op reisKoffer ingepakt? Check dan nog even je reisverzekering. Het is altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Heb je nog geen verzekering afgesloten? Bekijk dan eens de Reisverzekering Inshared. Hier kun je kiezen uit een Reisverzekering Europa en Reisverzekering Wereld. Kijk vooral wat past bij je voorkeuren. Veilige en fijne reis gewenst!

Ook interessant:

Wat zijn de voordelen van goede kantoormeubelen voor werknemers?

3 Handige tips voor bedrijven om afval beter te scheiden

Thuis komen te zitten van het werk?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}