februari 15

Een personeelsuitje is goed voor het teamgevoel

  • Home
  • /
  • Personeel
  • /
  • Een personeelsuitje is goed voor het teamgevoel

Wil je jouw team een boost geven en de sfeer een beetje oppeppen, dan is het organiseren van een personeelsuitje een goed idee. Op het werk kan het er soms hard aan toegaan en zo kunnen er irritaties ontstaan. Het is dan een goed idee om iets in de privé sfeer te organiseren, zodat de werknemers elkaar op een andere manier en op een andere setting leren kennen. Op die manier gaan ze elkaar weer als een ‘gewoon ander mens’ zien, in plaats van die vervelende collega. Daarnaast kunnen banden sterker worden door dit soort uitjes en dat maakt het op de werkvloer nog gezelliger.

Wat zijn geschikte personeelsuitjes?

Afhankelijk van wat je wilt bereiken met het personeelsuitje, zijn er heel wat uitjes waar je uit kunt kiezen. Merk je op de werkvloer dat de samenwerking tussen bepaalde teams wat stroef loopt, kun je activiteiten plannen waarbij ze moeten samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een escape room, waarbij ze samen moeten werken om de oplossing te vinden. Of organiseer een kook workshop waarbij ze als team iets klaar moeten maken. Je kunt juist ook gewoon een gezellig avond of dag plannen, om met elkaar te ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een etentje met elkaar en daarna samen naar een voorstelling.

Waarom zijn personeelsuitjes nodig?

Het is belangrijk om minimaal één keer per een personeelsuitje te organiseren, omdat je daarmee je collega’s een plezier doet. De sfeer onderling wordt beter omdat de werknemers elkaar op een andere manier leren kennen. Niet werk gerelateerd en ongedwongen. Zo’n teamuitje versterkt de band onderling en wanneer het onderling een beetje botst op het werk, kunnen die irritaties weg worden genomen op het moment dat werknemers elkaar anders leren kennen. Wat voor soort activiteit je met elkaar doet maakt niet eens zoveel uit, als het maar een gezellige en ongedwongen sfeer is. Het is ook leuk om elkaar op persoonlijk vlak te leren kennen, want zo voel je je meer verbonden met elkaar.

Kies een geschikte locatie voor je personeelsfeest

De personeelsfeest locatie is een belangrijk onderdeel om het feest te doen slagen. Het is belangrijk dat de locatie in de buurt ligt en makkelijk te bereiken is met zowel eigen auto als met openbaar vervoer. Je kunt ook met z’n allen op het werk verzamelen en vervolgens met een grote party bus naar de locatie gaan. Op die manier heb je al een gezellige heenreis en zit iedereen al in een goede sfeer. Naast de locatie, is ook de catering erg belangrijk. Zorg dat je van te voren in kaart hebt gebracht of er speciale dieetwensen zijn. Met een goede locatie en catering ben je al voor een groot deel verzekerd van een geslaagd feest. Zorg als laatste voor een goede indeling van de zaal en een leuk programma.

Ook interessant:

Wat zijn de voordelen van goede kantoormeubelen voor werknemers?

3 Handige tips voor bedrijven om afval beter te scheiden

Thuis komen te zitten van het werk?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}