mei 11

De teambuilding in je bedrijf verbeteren? 3 Originele ideeën!

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • De teambuilding in je bedrijf verbeteren? 3 Originele ideeën!

Teambuilding kan helpen om de banden tussen werknemers op de werkvloer te verbeteren. Dit kan door verschillende activiteiten en evenementen te organiseren. Daarnaast kun je ook teambuilding online doen. In deze blog geven we je 3 originele ideeën die je kunt doen om de teambuilding in jouw bedrijf te verbeteren.

Waarom is teambuilding belangrijk?

Teambuilding zorgt ervoor dat de mensen op de werkvloer beter gaan samenwerken. Het is erg belangrijk om een betere werkomgeving te creëren. Waarom zou je dan moeten investeren in betere teambuilding onderling?

Ten eerste zorgt het ervoor dat werknemers zich meer verbonden met elkaar kunnen voelen. Ook wordt er vertrouwen opgebouwd tussen de werknemers door samen te werken in spelverband. Zo zullen collega’s elkaar meer spreken dan ze wellicht voorheen deden. Dit zorgt onder andere voor een betere groepsdynamiek. Ook is een teambuilding activiteit organiseren een soort cadeautje voor je werknemers. Naast dat het goed is voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling, zorgt het ook voor veel plezier!

We zullen nu hieronder een aantal originele ideeën geven die je kunt gebruiken voor teambuilding.

Doe mee met de Bedrijfslachspiegel en verandershow

Niets is leuker dan met jouw team op pad te gaan. Er zijn veel soorten spellen en activiteiten die je als team kunt doen om beter te leren samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan de verandershow van TeamSpeling. Of aan de Bedrijfslachspiegel, waar je gegarandeerd de hele dag aan het gieren bent. Dit is een interactieve teambuilding activiteit, verzorgd door acteurs en een pianist. TeamSpeling zorgt ervoor dat deze dergelijke activiteiten geheel op maat gemaakt worden voor jouw team. Uiteraard is elke organisatie en elk teamverband anders. Daarom is het ook belangrijk dat de trainingen uniek zijn om zo het beste uit de ervaring te kunnen halen.

Intensieve activiteiten

Intensieve activiteiten zijn vooral erg leuk om samen te doen. Alles draait om samenwerking en om een goede sfeer waarin iedereen geaccepteerd wordt zoals hij of zij is. Denk hierbij aan diverse hindernisbanen of aan offroad quad rijden.

Teambuilding online

Naast de fysieke activiteiten, kun je ook teambuilding online doen. Dit kan zeker uitstekend werken, wanneer niet iedereen de mogelijkheid heeft om fysiek aanwezig te zijn, bijvoorbeeld omdat ze ver weg wonen of omdat jouw team uit enorm veel mensen bestaat. Je kunt hierbij denken aan diverse online spellen, zoals bingo of een quizgame. Vooral tijdens de diverse corona lockdowns was teambuilding online erg populair. Teambuilding online is ook wat makkelijker te regelen dan een fysieke activiteit. Je kunt er dus voor kiezen om bijvoorbeeld eens in de maand een online teambuilding activiteit te organiseren, en eens in de drie maanden een fysieke activiteit. Bij TeamSpeling kun je terecht voor dergelijke teambuilding activiteiten.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}