juni 30

Afvalverwerking: het belang van effectieve broeidetectie

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • Afvalverwerking: het belang van effectieve broeidetectie

Tijdens het proces van afvalverwerking worden grote hoeveelheden afval veilig en efficiënt verwerkt. Helaas komt het wel eens voor dat er tijdens dit proces broei ontstaat. Dit kan gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Om de veiligheid van werknemers te waarborgen en schade te voorkomen is het van essentieel belang om mogelijke brand vroegtijdig op te sporen. Een effectief middel dat hiervoor steeds vaker wordt gebruikt is broeidetectie. Wil jij meer weten over broeidetectie bij afvalverwerking? Lees dan snel verder.

Broei bij afvalverwerking 

Broei ontstaat bij afvalverwerking wanneer materialen, zoals papier of compost, op afvalhopen een te hoge temperatuur bereiken. Deze ontwikkeling van warmte kan vervolgens leiden tot brand. Om dit te voorkomen is het van belang om broei vroegtijdig op te sporen. Echter is broei niet zichtbaar, waardoor het niet mogelijk is om dit zelf te ontdekken. Daarom is het plaatsen van een broeidetectiesysteem de ideale oplossing. 

Wat is broeidetectie?

Broeidetectie is een technologie die op basis van een trendanalyse broei kan detecteren. Het is een specifieke vorm van branddetectie die gericht is op het vroegtijdig signaleren van een mogelijke brand. Deze technologie is voornamelijk relevant in sectoren waar organisch materiaal, zoals afval, wordt opgeslagen of verwerkt. Door middel van de trendanalyse weet het systeem wanneer de temperatuur van het afval afwijkt van de normale trend. Wanneer dit het geval is wordt er direct een signaal geactiveerd. Hierdoor kan snel actie worden ondernomen om branduitbraak te voorkomen.  

De voordelen van broeidetectie 

Het installeren van een broeidetectiesysteem bij het proces van afvalverwerking heeft verschillende voordelen. Wanneer er sprake is van een afvalbrand komen veel giftige stoffen en rook vrij. Dit is niet alleen gevaarlijk voor werknemers, maar ook erg slecht voor het milieu. Daarom waarborgt broeidetectie de veiligheid van werknemers en voorkomt het de mogelijke vervuiling van het milieu. Bovendien zorgt broeidetectie voor minimalisatie van schade. Er kan direct gereageerd worden wanneer er broei ontstaat, om zo een volledige brand te voorkomen.

Effectieve broeidetectie vind je bij Kooi Camerabeveiliging

Bij Kooi Camerabeveiliging ben je aan het juiste adres voor effectieve broeidetectie en andere middelen voor bouwplaatsbeveiliging. Het broeidetectiesysteem, bestaande uit een 360 graden camera, registreert constant de temperatuur van het afval. Wanneer het afval een temperatuur bereikt boven de ingestelde waarde, wordt er direct een melding verstuurd naar het Kooi Alarm Center. Vanuit hier wordt onmiddellijk gereageerd om schade te voorkomen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vandaag nog gratis een offerte aan bij Kooi Camerabeveiliging. 

Ook interessant:

Ziekteverzuim terugdringen: 3 tips 

4 tips over timemanagement voor jou

Hoe uitzendbureaus je op weg kunnen helpen naar de ideale baan

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}