mei 30

5 stappen voor het kiezen van de juiste bedrijfskleding

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • 5 stappen voor het kiezen van de juiste bedrijfskleding

Bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsimago en kan bijdragen aan een professionele uitstraling van het bedrijf. Daarnaast kan het dragen van bedrijfskleding bijdragen aan de veiligheid van medewerkers. Het is daarom van belang om goede bedrijfskleding te kiezen die past bij het bedrijf en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Loop onderstaande stappen door om tot de ideale bedrijfkleding voor jouw bedrijf te komen. 

Stap 1. Bepaal het doel van de bedrijfskleding

Voordat je begint met het kiezen van bedrijfskleding is het belangrijk om na te denken over het doel van de kleding. Moet de kleding bijdragen aan de veiligheid van medewerkers, moet het bijdragen aan het imago van het bedrijf of is het belangrijk dat de kleding comfortabel zit? Door het doel van de bedrijfskleding te bepalen, kun je gerichter op zoek gaan naar geschikte kleding.

Stap 2. Denk na over het imago van het bedrijf

Bedrijfskleding kan bijdragen aan het imago van het bedrijf. Het is daarom belangrijk om na te denken over de uitstraling die de bedrijfskleding moet hebben. Moet de kleding bijvoorbeeld zakelijk en professioneel ogen of juist casual en informeel? Daarnaast moet de kleding passen bij de huisstijl van het bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor bedrijfskleding met logo.

Stap 3. Houd rekening met de veiligheid van de medewerkers

Veiligheid van medewerkers is een belangrijk aspect bij het kiezen van bedrijfskleding. Afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd, kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om te kiezen voor kleding met reflecterende strepen of kleding die beschermt tegen hitte of chemische stoffen.

Stap 4. Kies voor comfortabele bedrijfskleding

Medewerkers moeten de bedrijfskleding dagelijks dragen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor comfortabele kleding. Let bijvoorbeeld op de pasvorm en het materiaal van de kleding. Bedrijfskleding moet niet alleen comfortabel zitten, maar ook functioneel zijn en voldoende bewegingsvrijheid bieden.

Stap 5. Test de bedrijfskleding

Voordat je definitief besluit om bedrijfskleding aan te schaffen, is het verstandig om de kleding eerst te testen. Laat bijvoorbeeld een aantal medewerkers de kleding dragen en vraag om feedback. Zo kun je erachter komen of de kleding comfortabel is en of het voldoet aan de gestelde eisen. Je kan bijvoorbeeld online veiligheidsschoenen kopen, maar zorg dat je ze eens test. Bestel zo nodig meerdere soorten om ze te vergelijken.

Met deze stappen kom je tot de bedrijfskleding die bij jou past

Het kiezen van de juiste bedrijfskleding is van groot belang voor het imago en de veiligheid van het bedrijf en haar medewerkers. Door de stappen in dit stappenplan te volgen, kun je gericht op zoek gaan naar geschikte kleding die past bij het doel van de kleding, het imago van het bedrijf en de veiligheid van de medewerkers. Het is daarbij van belang om ook te letten op comfort en duurzaamheid van de kleding. Door de bedrijfskleding te testen voordat je definitief besluit om deze aan te schaffen, kun je ervoor zorgen dat de kleding comfortabel is en voldoet aan de gestelde eisen. Zo draagt de bedrijfskleding bij aan een professionele uitstraling en een veilige werkomgeving.

Ook interessant:

Ziekteverzuim terugdringen: 3 tips 

4 tips over timemanagement voor jou

Hoe uitzendbureaus je op weg kunnen helpen naar de ideale baan

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}