februari 2

3 praktische tips om een affiliate website te maken

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • 3 praktische tips om een affiliate website te maken

De definitie van een affiliate website? Dit is een website die gewijd is aan de promotie van diensten of producten van een andere onderneming. De uitbater-eigenaar van de website wordt in het vakjargon ook affiliate genoemd en ontvangt een (kleine) commissie voor elk verkocht artikel die wordt gegenereerd via de website. Er zijn verschillende methodes waarop een affiliate website maken kan worden gedaan. Een overzicht in een notendop:

Een verdienmodel dankzij een affiliate website maken 

Zoals hierboven bondig beschreven is een affiliate website maken een uitstekende manier om een verdienmodel voor je website te creëren. Het maakt niet uit of het nu gaat om het verkopen van eigen producten of het promoten van andere diensten of producten. De affiliate ontvangt dan een bepaalde vergoeding – commissie – voor elke lead die wordt binnengehaald via de website. De periode om een lead binnen te halen verschilt wel, afhankelijk van de aangeboden producten. 

Verschillende manieren om geld te verdienen 

Naast het genereren van leads, zijn er nog verschillende andere opties om een affiliate website te maken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een affiliate een formulier op de website plaatst waarmee bezoekers zich (gratis) kunnen melden voor een proefversie van een dienst of product. Vooral bij schoonheidsproducten wordt deze manier van affiliate veelvuldig toegepast. 

Het belang om een drukbezochte niche te zoeken 

Belangrijk is om de juiste niche te kiezen die persoonlijk bij je past en waar je zelf ook veel van weet. Dit kan zowel voor producten als diensten. Enige betrokkenheid met deze producten biedt heel wat grote voordelen. Gelukkig staan er veel niches ter beschikking. Een affiliate website maken kan vanuit verschillende invalshoeken. Enkele van de meest populaire niches zijn: 

Wellness en gezondheid 

Belangrijk is dat je heel veel bezoekers naar je website trekt wanneer je geld wil verdienen met affiliate marketing. Een gezonder leven leiden en het verbeteren van je persoonlijk welzijn: daar zijn de dag van vandaag heel veel mensen naar op zoek. Voor dit item worden heel veel producten aangeboden. Denk maar aan fitnessapparaten, voedingssupplementen en andere energiedrankjes. Bovendien worden tegenwoordig de diensten van personal coaches enorm gewaardeerd via allerhande wellness- en gezondheidsprogramma’s. 

Geld en financiën 

Met de huidige energiecrisis zijn heel veel mensen op zoek naar een bijbaantje om meer geld te verdienen of om hun geld financieel beter te beleggen. Er zijn heel veel producten in de financieringswereld te promoten zoals boeken over het algemene financiële beheer, financiële software en talrijke online cursussen over beleggen. Kleine hint: de commissies in deze niches liggen een stuk hoger dan andere producten en lopen in sommige gevallen op tot 50 procent commissie en meer.

Reizen werkt altijd als een magneet

Het is een publiek geheim dat veel mensen graag reizen en op zoek zijn naar reisinspiratie en uitstekende goedkope deals. Op dat vlak zijn hotelboekingen en vliegticketverkopen een lucratieve affiliate bezigheid. Daarnaast mag je niet uit het oog verliezen dat het promoten van reisgidsen voor een hogere affiliate beloning zorgt.

Ook interessant:

4 tips over timemanagement voor jou

Hoe uitzendbureaus je op weg kunnen helpen naar de ideale baan

De rol van een ERP systeem in een modern bedrijf

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}