oktober 20

Zo vergroot jij jouw zichtbaarheid als bedrijf

  • Home
  • /
  • Marketing
  • /
  • Zo vergroot jij jouw zichtbaarheid als bedrijf

Zichtbaarheid van je bedrijf is altijd al belangrijk, maar in de huidige en snel veranderende zakenwereld is dit nog meer van cruciaal belang. Naast dat mensen je merk sneller zullen herkennen, zal dit het succes van je onderneming nog meer stimuleren. Maar hoe kun je een goede zichtbaarheid van je bedrijf nu precies bereiken? In deze blog delen we een aantal tips die jij kunt toepassen om je de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Het belang van bedrijfszichtbaarheid

De zichtbaarheid van jouw bepaalt de populariteit van jouw bedrijf. Denk hierbij aan dingen als een herkenbaar bedrijfslogo of een bekende slogan. Zo zijn er vast verschillende bedrijven die jij hier meteen aan kunt herkennen. Het niveau van zichtbaarheid van die wereldwijd bekende bedrijven wil jij natuurlijk ook het liefst bereiken met je eigen bedrijf. De zichtbaarheid van je bedrijf heeft niet alleen te maken met dat mensen je bedrijf herkennen, maar ook op welke manier ze jouw bedrijf zien. Als je bedrijf zichtbaar is en herkenbaar is voor mensen, zullen ze sneller geneigd zijn om klant te worden. Er zijn verschillende manieren om deze bedrijfszichtbaarheid te creëren. Welke kleuren passen typisch bij jouw bedrijf? Heb je al een pakkende slogan? Denk hier goed over na. Pas als je al deze dingen goed geregeld hebt, zul je merken dat je merk steeds bekender en gedenkwaardiger wordt. 

De kracht van relatiegeschenken

Een andere manier om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten, is door relatiegeschenken uit te delen. Zo kun je voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld mokken bedrukken, en deze uitdelen op bepaalde zakelijke evenementen. Een mok is een product voor dagelijks gebruik, dus ontvangers van dit relatiegeschenk zullen daardoor dagelijks aan jouw bedrijf denken. Naast dat je hiermee betrokkenheid toont, vergroot je ook de zichtbaarheid van je merk. Daarnaast kun je relatiegeschenken inzetten als onderdeel van marketingcampagnes. Zo kun je bijvoorbeeld bedrukte mokken of gepersonaliseerde pennen toevoegen aan je promotiepakket. Naast dat het een tastbare herinnering is aan het evenement dat je hebt georganiseerd, zorgt het er ook voor dat je bedrijfsnaam nog verder verspreid zal worden. Het trekt de aandacht van potentiële klanten en maakt je merk gedenkwaardig. 

Contentmarketing

Contentmarketing is niet meer weg te denken uit de huidige bedrijfswereld. Het is dan ook een erg krachtige manier om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Echter is het niet per se erg makkelijk. Iets dat online altijd werkt, is het organiseren van een winactie. Zo kun je een pakket samenstellen met diverse bedrukte artikelen van Maxilia, om daarmee de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten. Ook kun je diverse blogs schrijven over onderwerpen die te maken met je bedrijf, zodat klanten informatie kunnen opdoen en voor informatie naar jouw website zullen gaan. Een socialmedia-account op diverse platformen kan ook echt niet ontbreken als je je bedrijf nog zichtbaarder wilt maken. Je kunt ervoor kiezen om een account aan te maken op alle actuele platformen, of juist alleen op socialmediaplatformen waar je doelgroep actief op is. Maar op deze manier zul je ongetwijfeld nieuwe klanten aantrekken en je merk nog bekender maken. 

Ook interessant:

Het succes achter de marketing technieken van online casino’s

Hoe krijg je leads in de B2B markt?

Merchandise laten maken voor je bedrijf

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}