december 30

Wat is de 5S methode en hoe kan dit jouw werkomgeving verbeteren?

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • Wat is de 5S methode en hoe kan dit jouw werkomgeving verbeteren?

Wil jij ook werken in een veilige, prettige en efficiënte omgeving? 5S company kan je helpen dit te bereiken door middel van de 5S methode en LEAN-werken. De 5S methode is een duidelijk stappenplan voor een opgeruimde werkomgeving dat bijdraagt aan meer productiviteit, efficiëntie, veiligheid en minder verspilling op de werkvloer. Door het toepassen van deze methode in jouw organisatie, kun je kosten verlagen en werk productiviteit verhogen. Laat 5S company jouw specialist zijn in de implementatie en borging van de 5S methode.

De 5 stappen van de 5S methode van 5S company

Scheiden: Door middel van scheiden kan er beter worden georganiseerd en overzicht worden behouden, wat leidt tot meer efficiëntie en minder tijdverlies.

Schoonmaken: Door regelmatig te schoonmaken wordt de werkomgeving veiliger en aantrekkelijker, wat kan leiden tot meer motivatie en productiviteit van medewerkers.

Schikken: Door goed te schikken kan de werkomgeving beter worden benut, wat kan leiden tot minder ruimtebeslag en dus lagere kosten.

Standaardiseren: Door te standaardiseren kunnen processen efficiënter verlopen en kan er beter worden samengewerkt, wat kan leiden tot vermindering van fouten en dus lagere kosten.

Stand houden: Door regelmatig te controleren en te handhaven dat de 5S methode wordt toegepast, kan er beter worden voldaan aan de gestelde doelen en kan de werkomgeving op een hoog niveau worden gehouden.

5S company laat directe resultaten zien

Wanneer de 5S methode wordt toegepast, kunnen de resultaten al direct merkbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de werkomgeving opgeruimd en beter georganiseerd is, wat kan leiden tot een vermindering van tijdverlies en een toename van efficiëntie.

Veiligheid

Deze methode draagt bij aan veiligere werkomstandigheden en veilig handelen door bijvoorbeeld blusmiddelen goed bereikbaar te maken, nooduitgangen niet te blokkeren, medewerkers te voorzien van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en goedgekeurde gereedschappen te gebruiken. Door te voldoen aan veiligheidseisen kan de kans op ongevallen op de werkvloer worden verminderd.

Efficiëntie

Deze methode draagt bij aan efficiënter werken door bijvoorbeeld een efficiënte indeling en looproutes te maken, voorraad af te stemmen op vraag en aanbod, wachttijd te verminderen, overproductie te voorkomen en ergonomische werkplek indelingen te gebruiken. Een flexibele werkplek indeling kan ook helpen om materiaal op de juiste manier te leveren, wat kan leiden tot minder onnodige bewegingen en een efficiëntere werkplek.

Minder opslag van materialen

Door inzicht te krijgen in voorraden en hun ouderdom en materialen op een logische plek op te slaan, kan de hoeveelheid opslag nodig voor materialen worden verminderd. Dit kan leiden tot een reductie van werkkapitaal.

Ook interessant:

3 praktische tips om een affiliate website te maken

Waar moet je op letten bij het repareren van jouw computer?

Beste online casino’s zonder registratie in Nederland

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}