februari 10

Dit is waarom je niet zonder Canva kan!

Met Canva is het mogelijk om eenvoudig de mooiste creaties te ontwerpen, ook als je weinig tot geen ervaring hebt met design. In de jaren heen is men zich steeds meer gaan richten op het maken van visueel aantrekkelijke content. Logisch want het resulteert simpelweg in meer volgers, kliks en bezoekers. Mensen zijn visueel ingesteld waardoor beeld veel beter wordt opgenomen. Als je tekstuele informatie dan aantrekkelijk wilt maken voor de doelgroep is het slim om gebruik te maken van een mooie grafische vormgeving.

Allereerst wat is Canva?

Canva is een gratis online tool die het voor iedereen gemakkelijk maakt om voor werkelijk alles ontwerpen te maken, denk aan voor posts op social media, maar ook visite kaartjes, nieuwsbrieven en posters. Het handige aan dit online platform is dat je zeer flexibel bent, zo is het mogelijk om vanaf elk gewenst apparaat in te loggen om verder te gaan met jouw ontwerpen.

Bepaal je huisstijl

Voor een onderneming is het een absolute must om een huisstijl te hanteren. Canva heeft voor allerlei sjablonen leuke templates. Door het gebruik van deze templates doe je ontzettend veel inspiratie op. Ga dus gewoon experimenteren met templates en pas daarin de kleuren en lettertypes aan aan die jij mooi vindt. Door een huisstijl te creëren breng je voor jezelf in kaart welke elementen de communicatie van jouw onderneming typeren. Hierdoor zorg je voor één geheel en wordt de huisstijl herkend. Daarnaast kan je de volgende keer dat je aan een ontwerp begint beginnen bij de basis die je al eerder met jouw huisstijl hebt aangelegd.

Elementen toevoegen

Op Canva zelf staan al gigantisch veel mogelijkheden voor verschillende soorten elementen en vormen waar je gebruik van kan maken. Ze zijn onderverdeeld in categorieën waardoor je gemakkelijk in de zoekbalk kan typen welk soort object jij zoekt. Het invoegen hiervan geeft het ontwerp bijvoorbeeld een net iets uniekere uitstraling of versterkt de tekst, waardoor deze beter bij de lezer blijft hangen. De objecten kan je uitkiezen of aanpassen naar kleur zodat deze perfect bij de kleurencombinatie aansluiten. Een tip is om gewoon aan de slag te gaan en veel te proberen.

Foto’s in vorm

Het komt vaak voor dat je foto’s zal willen invoegen om één of meerdere redenen. Deze hebben vaak een rechthoekige afmeting, maar om er een design van te maken naar geheel eigen smaak, kan de vorm hiervan worden aangepast. Zo kan je middels het kopje “lijsten” kiezen in welke vorm je de afbeelding of foto wilt stoppen. Dit varieert van cirkels tot aan letters en sterren. Ook is het een optie om de foto te bewerken, denk hierbij aan mooie filters.

Social media content

Het creëren van content via Canva scheelt een hoop tijd vergeleken met andere tools. Zo maak je dus ook sneller content voor op social media, zodat je in een korte tijd voor weken vooruit je posts alvast in de contentkalender zetten kan. Zodra je van start gaat is het slim om te bedenken voor welk soort post je een ontwerp gaat maken in verband met de afmetingen. In Canva zijn de afmetingen van te voren al bepaald dus jij hoeft alleen nog te bepalen welke je wilt gebruiken. Ben je bezig en heb je je hierin toch vergist? Met Canva Pro kan je met één klik snel de afmetingen van het ontwerp wijzigen.

Rock jouw presentaties

Natuurlijk is het mogelijk om een presentatie te maken in Powerpoint, maar met Canva laat je met je presentatie pas écht een goede indruk achter. Hoe dit komt is doordat Canva al diverse templates heeft klaar staan, die genoeg slides bevatten voor al een gehele presentatie. De stijl van de presentatie kan geheel naar eigen smaak worden ingevuld want niets staat vast. Maak bijvoorbeeld gebruik van de kleuren, lettertype of logo van het bedrijf. Ook maakt het gebruik van elementen in Canva de presentatie net dat stukje professioneler. Zo kan er gemakkelijk een mooie grafiek worden ingevoegd of lijnen in diverse kleuren om voor de kijker een goed beeld te schetsen.  

Samenwerken

Soms komt het voor dat je gezamenlijk aan een project werkt, ook Canva biedt hiervoor mogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om met meerdere mensen in één ontwerp te werken. Dit doe je door de link van het betreffende ontwerp met iemand te delen waardoor de ander hier ook toegang tot krijgt. Samen sta je sterk!

Voor elke ondernemer

Canva is gratis te gebruiken zonder dat er je echt beperkingen op worden gelegd wanneer je de betaalde versie niet hebt. Wel zijn er nog meer mogelijkheden voor objecten en lettertypes voor de premium versie. Als laatst is Canva dus aanzienlijk goedkoper dan andere tools als Adobe Creative Cloud. Waar je hier aan een abonnement al zo een aantal tientjes per maand kwijt bent, kost een maandabonnement voor Canva slechts 12.99.

Ook interessant:

Hoe word je een sponsor? 

De verschillende soorten voetbaltribunes die je in stadions ziet

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}