maart 18

Tips waar je op moet letten als je gaat solliciteren

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Tips waar je op moet letten als je gaat solliciteren

Als je ergens gaat solliciteren is het natuurlijk de bedoeling dat jij een zo’n goed mogelijke indruk achterlaat. Het doel van een sollicitatie is dat een leidinggevende van een bedrijf jou leert kennen en jij wat meer te weten komt over het bedrijf waar je eventueel wilt gaan werken. Dit kan een nogal spannend en zenuwslopend gesprek zijn. Daarom zijn hier een paar tips voor als je gaat solliciteren.

Een goede sollicitatiebrief is belangrijk

Als je ergens gaat solliciteren moet je je vaak eerst aanmelden om op gesprek te gaan bij een bedrijf. Het is in deze brief belangrijk dat je duidelijk maakt wat jij voor functie wilt vervullen binnen een bedrijf en wat voor vaardigheden jij met je meebrengt. Bij een sollicitatiebrief is het belangrijk dat je goed naar voren laat komen waar je goed in bent en waarom het bedrijf jou zou moeten kiezen. Zorg er daarnaast ook voor dat de vc die je bij de sollicitatiebrief toevoegt er netjes uitziet. Dit kan namelijk positief bijdragen aan het gehele traject. 

De juiste persoon voor een baan

Zoals je bij bedrijven als Executive search bureau leert is het belangrijk dat je laat zien dat jij de juiste persoon bent voor de baan waarvoor je solliciteert. Het gaat niet altijd alleen maar om of jij voldoet aan de eisen om de baan te kunnen doen, maar ook of je goed zou passen binnen het team. Dat jij goed om kan gaan met de mensen om je heen en je een toevoegende waarde hebt zal dit je tijdens het sollicitatiegesprek in een beter daglicht zetten. Bedrijven kijken tegenwoordig steeds vaak verder dan alleen naar je cv en dit hoeft niet nadelig te zijn, zorg er voor dat je dit als voordeel gebruikt.

Ook interessant:

Koopzondag Assen: Welke winkels zijn open op zondag?

Koopzondag Hoorn: Welke winkels zijn open op zondag?

Koopzondag Uden: Welke winkels zijn open op zondag?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}