oktober 6

3 Manieren om je medewerkers extra in het zonnetje te zetten dit jaar!

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • 3 Manieren om je medewerkers extra in het zonnetje te zetten dit jaar!

Als werkgever weet je als geen ander hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat je medewerkers zich gewaardeerd voelen. Medewerkers die zich goed voelen op het werk zijn gelukkiger en meer gemotiveerd. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor meer productiviteit en minder verloop. Een positieve zaak dus, zowel voor jou als je medewerkers! We geven hieronder alvast 3 manieren om je medewerkers extra in het zonnetje te zetten dit jaar!

Geef regelmatig een compliment

Een van de simpelste manieren om je waardering te tonen is het geven van een compliment. We beschouwen het vaak nog als vanzelfsprekend wanneer iemand zijn werk goed doet. Toch kan je met een compliment iemand zijn dag helemaal goed maken. Door regelmatig een schouderklopje te geven, toon je aan je medewerkers dat je hen waardeert, en oog hebt voor het harde werk dat ze voor jou en je onderneming leveren. Belangrijk is dat je compliment oprecht, persoonlijk en concreet is!

Zorg voor een origineel en persoonlijk kerstpakket

Tijdens de feestdagen geven de meeste bedrijven hun medewerkers een kerstgeschenk als blijk van waardering. Dit is het ultieme moment om te tonen dat jij je medewerkers dankbaar bent. Zorg daarom voor een origineel kerstpakket, gevuld met kwaliteitsvolle producten. Een goed kerstpakket is met veel zorg samengesteld en bevat enkel producten die je medewerker oprecht blij maken. Een goed kerstpakket vinden is wel een hele uitdaging! Neem rustig de tijd om te beslissen welk kerstpakket het beste bij jouw medewerkers past. Zo ervaren je medewerkers de persoonlijke waardering die je voor elk van hen hebt! Je kan ervoor kiezen om het kerstpakket op de werkvloer uit te delen. Heel wat medewerkers nemen echter vakantie rond de feestdagen. Een mooi kerstpakket sturen met de post is daar een goede oplossing voor.

Organiseer leuke uitstapjes

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Leuke uitstapjes zoals een brunch, barbecue of zelfs een simpele borrel worden erg gewaardeerd door je medewerkers. Ook een uitstapje naar het platteland of een avontuurlijke dag in de stad behoren tot de mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je medewerkers de gekozen activiteit leuk vinden!
Als werkgever zijn we nog vaak geneigd om onze medewerkers te belonen met financiële stimuli. Een goed uitgewerkt bedrijfsuitje kan echter wonderen doen voor de motivatie van je medewerkers.
Bovendien vormen ze een uitstekende kans om je medewerkers beter te leren kennen en de sfeer binnen het team te versterken.

Op zoek naar nog meer adviezen? Kijk dan naar het Arbo-Adviespunt!

Ook interessant:

Tips voor een inspirerend kantoorinterieur

De Essentie van Kernwaarden

Hoe de buitenkant van je huis mooi aankleden

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}