december 30

Horecazaak openen? Dit zijn tips voor de beginner!

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Horecazaak openen? Dit zijn tips voor de beginner!

Heb je het plan om een horecazaak te openen? Wat een tof vooruitzicht! Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, komt er natuurlijk een heleboel op je af. Duik hier eerst goed in, voordat je de daadwerkelijke stappen gaat zetten. In dit artikel delen we tips en inzichten.

Juiste locatie en inrichting

Locatie, locatie, locatie! Dit speelt absoluut een hoofdrol in het openen van een eigen zaak. Weeg verschillende onderdelen af, zoals precieze plaats, bestemmingsplan en prijs. Heb je de perfecte locatie gevonden? Dan is het tijd voor het stuk inrichting. Je hebt verschillende onderdelen nodig: een keuken, een zitgedeelte, een kassagedeelte. En denk hier ook direct aan de kleine extra’s, zoals een pinautomaat. Je wilt immers dat dit allemaal direct goed werkt. Het is zaak om uit te rekenen wat dit in totaal zal gaan kosten, want hier heb je budget voor nodig.

Investeerders zoeken

Hoe je aan dat budget komt? Dit kan op verschillende manieren, maar veel startende horecaondernemers gaan op zoek naar investeerders. Met een doordacht plan is de kans vrij groot dat investeerders in je geloven. Horeca is immers populair! Zeker als je met een uniek concept komt, dat daadwerkelijk iets toevoegt, maak je kans op een goedlopende zaak.

Slim betaalsysteem

Uiteraard draait het bij het runnen van een zaak om het maken van winst! Anders kun je je zaak niet lang openhouden. Nu zal er wat tijd nodig zijn om de winst te vergroten, maar houd dit altijd als doel in gedachten. Een slim betaalsysteem is hierbij benodigd, dat je inzicht biedt in je verkoop en uitgaven. Aan de voorkant moet dit systeem er goed en betrouwbaar uitzien voor je klanten. Bied zoveel mogelijk betaalopties aan. Naast een pinautomaat is bijvoorbeeld een betaalverzoek tevens een mogelijkheid. Dit kun je ook weer inzetten bij de partijen waarmee je samenwerkt! Het is het grote voordeel van een modern betaalsysteem: het werkt eenvoudig en is doordacht.

Vergunningen aanvragen

De kans is zeer groot dat je bepaalde vergunningen nodig hebt bij het openen van je zaak. Hier kan behoorlijk wat tijd overheen gaan, dus begin er tijdig aan. Van een terrasvergunning tot een alcoholvergunning: er is genoeg om aan te denken. Zoek dit grondig uit. Je hebt namelijk een behoorlijk groot probleem als je opengaat zonder dat alle vergunningen rond zijn. Wil je vooraf gaan verbouwen? Ook hier heb je soms vergunningen bij nodig. Spreek dit goed door met de gemeente!

Goed personeel

Met name als je alle dagen van de week open wilt gaan, heb je personeel nodig. Momenteel is er personeelstekort – wat ook weer maakt dat je hier vroeg naar op zoek moet gaan. Maak het aantrekkelijk voor personeel om bij jou te komen werken. Wat maakt dat ze liever bij jou aan de slag gaan dan bij de andere horecazaak op de hoek? Hier kun je vast iets op bedenken!

Ook interessant:

Nieuw kantoor? Besteed je bedrijf ontruiming uit

Een entresolvloer: handig voor magazijnen én woningen!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}