oktober 18

Het plaatsen van een fietsenrek bij een bedrijf of instantie

  • Home
  • /
  • Managen
  • /
  • Het plaatsen van een fietsenrek bij een bedrijf of instantie

Fietsen in Nederland

In Nederland wordt er zeer veel gefietst. Bij alle verplaatsingen die in Nederland plaatsvinden, wordt vaak de  fiets gebruikt. Wanneer men vraagt waarom de fiets zo vaak gebruikt wordt geeft men aan dat het gedaan wordt omdat het gezond, goedkoop, en milieuvriendelijk is. Daarom zal de fiets regelmatig gebruikt worden wanneer het mogelijk is om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Ook is het in een grote drukke stad een sneller vervoermiddel, dan wanneer je met de auto gaat. Daarnaast is het parkeren van een auto in een grote stad, zoals Amsterdam, behoorlijk duur. Door het gebruik van de fiets heb je geen last van het fileprobleem in de stad. Een auto is relatief vervuilend wanneer deze voor korte afstanden wordt gebruikt. Het fietsgebruik wordt door de overheid gestimuleerd. Er wordt geld geïnvesteerd voor het verbeteren van snelle fietsroutes, voldoende fietsenstallingen en het terugdringen van diefstal.

Het parkeren van de fiets beter maken

In een grote stad is het parkeren van een fiets vaak niet eenvoudig. Dat is ook wel begrijpelijk wanneer je naar de grote hoeveelheid fietsen kijkt rondom het station van bijvoorbeeld Amsterdam. Er worden daar ontelbaar veel fietsen gestald. Om het toch mogelijk te maken moeten er goede fietsenrekken worden geplaatst. Het plaatsen van alleen één soort fietsenrekken is niet voldoende. Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Je hebt kleine en grote, maar ook brede en smalle fietsen. Er zijn er met een mand voor- of achterop. Daarvoor moet er rekening worden gehouden met de ruimte tussen de fietsen. Er zijn ook fietsen met een bak voorop om kinderen te vervoeren en er zijn e-bikes. Voor deze laatste groep is het handig als er bij het fietsenrek laadpalen zijn. Ook bedrijven en andere instellingen moeten goede fietsparkeervoorzieningen hebben. Ze kunnen een plan maken waarin aangegeven wordt welke voorziening bij hun situatie past. Zij die met de fiets komen, hebben de behoefte dat de fiets veilig geparkeerd kan worden. Hoe beter de mogelijkheden zijn om een fiets te parkeren, hoe meer personen de auto niet zullen gebruiken. De parkeermogelijkheden bij bedrijven moeten zo worden ingericht dat ze aantrekkelijk zijn voor het personeel, klanten en bezoekers. Het is de “Wet Milieubeheer” dat voorschrijft dat bedrijven en instelling, die een bepaalde grote hebben, moeten zorgen dat er maatregelen worden getroffen om de vervoersbewegingen van en naar het pand te stimuleren.

De opbouw van een fietsenstalling

In sommige gevallen is een enkellaags fietsenrek voldoende. Dat kan bij een klein station waar de trein langs komt. Zodra er meer fietsen zijn die gestald moeten kunnen worden, heeft men aan een enkellaags fietsenrek niet voldoende. Er wordt dan rekening gehouden met zowel standaard- als buitenmaatse fietsen (krat- en transportfietsen). De fietsenrekken voldoen over het algemeen aan de standaard van FietsParkeur. Hierbij weet je zeker dat je een goed fietsenrek gebruikt. Er wordt bij grotere stallingen gezorgd dat de fietsen droog geparkeerd kunnen worden. Ook zullen er bij grote stallingen voorzieningen worden getroffen voor het opladen van de e-bikes. Als er een mogelijkheid is om een bewaakte fietsenstalling te gebruiken, is het raadzaam om daar gebruik van te maken.

Ook interessant:

Het belang van een goed draaiend management team!

Automatisch kredietbeheer binnen order to cash

Wat maakt een goede leidinggevende?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}