maart 27

De uitdaging van sprinklers bij overheaddeuren

Het waarborgen van brandveiligheid in bedrijfspanden is cruciaal, maar het integreren van sprinklersystemen bij standaard overheaddeuren vormt een uitdaging. Deze deuren, gemonteerd aan het plafond, kunnen de optimale werking van sprinklers bemoeilijken, vooral wanneer de deuren geopend zijn. Het gehele deurblad schuift immers onder de sprinklers door en kan hierbij de goede werking hiervan hinderen.

Overwegingen bij de plaatsing van sprinklers

Bij het installeren van sprinklers bij overheaddeuren is het essentieel om zorgvuldig te overwegen waar de sprinklers worden geplaatst in relatie tot de deurrails. Het voorkomen van obstructies is van vitaal belang om een optimale werking te garanderen, zelfs wanneer de deuren openstaan.

Alternatieve oplossingen voor dit dilemma

Voor nieuwe panden of bij de vervanging van deuren zijn er alternatieve oplossingen beschikbaar om conflicten met sprinklers te voorkomen. Een van deze opties is om de sprinklers te herpositioneren onder de rails van de overheaddeur. Dit kan echter een kostbare aanpassing zijn, de leidingen moeten immers verlengd worden. Als u voor de keuze staat om een nieuwe deur te kiezen, kunt u óók kiezen voor deuren zonder plafondmontage, zoals vouw- of roldeuren. Deze deuren hinderen de sprinklers niet.

Rol- en vouwdeuren: praktische alternatieven

Rol- en vouwdeuren bieden een praktische oplossing voor het dilemma van sprinklers bij overheaddeuren. Door te kiezen voor deuren die zich boven de deuropening oprollen of opvouwen, worden conflicten met het sprinklersysteem vermeden, waardoor optimale brandveiligheid wordt gegarandeerd.

Isolatie overwegingen bij roldeuren

Bij de keuze voor roldeuren is het belangrijk om ook rekening te houden met isolatiebehoeften. Hoewel deze deuren conflicten met sprinklers voorkomen, zijn ze minder goed geïsoleerd dan standaard overheaddeuren. Voor verwarmde of juist gekoelde ruimtes is het niet aan te raden om een traditionele lamellenroldeur te gebruiken. Deze aluminium deuren bieden nauwelijks bescherming tegen temperatuurverschillen. 

De Compact deur van Rolflex: een innovatieve oplossing

De Compact vouwdeur, meer dan 25 jaar geleden ontwikkeld door Rolflex, biedt een op maat gemaakte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een ruimtebesparende deur. Met hoogwaardige isolerende panelen en een slim ruimtebesparend vouwsysteem zorgt deze deur voor een optimale werking van sprinklers zonder in te leveren op isolatieprestaties. Deze deuren zijn net zo veelzijdig als standaard overheaddeuren, maar nemen beduidend minder ruimte in aan het plafond.

Meer informatie over oplossingen van Rolflex

Voor gedetailleerde informatie over de Compact kunt u terecht op de officiële website van Rolflex: www.rolflex.com. Hier kunt u ook een Compact deur op maat samenstellen in de deurconfigurator. Zonder verplichtingen. Mocht u een prijsopgave willen, dan kunt u deze direct opvragen. 

Ook interessant:

Koopzondag Assen: Welke winkels zijn open op zondag?

Koopzondag Hoorn: Welke winkels zijn open op zondag?

Koopzondag Uden: Welke winkels zijn open op zondag?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}