september 13

De belangrijkste factoren om rekening mee te houden als je een vertaalbureau inschakelt

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • De belangrijkste factoren om rekening mee te houden als je een vertaalbureau inschakelt

Als je een bedrijf runt, is het waarschijnlijk dat je vroeg of laat een belangrijk document moet vertalen. Werken met een vertaalbureau is een goede keuze wanneer je met regelmaat een vertaling nodig hebt. Er zijn echter veel verschillende soorten vertaalbureaus. Ze hebben allemaal verschillende diensten en kosten. Dat betekent dat het belangrijk is om de specifieke behoeften van het bedrijf te overwegen voordat je op zoek gaat naar een geschikt bureau. We hebben een paar dingen waar je op moet letten voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een vertaalbureau

Vertaalbureaus beschikken vaak over een grote verscheidenheid aan taalspecialisten. Dit betekent dat als je bedrijf een document in veel verschillende talen moet laten vertalen, dat je slechts één bureau kunt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Duits vertaler? Dan kun je op zoek gaan naar een vertaalbureau dat gespecialiseerd is in verschillende talen of een vertaalbureau Duits

Je kunt er van uitgaan dat een vertaling gemaakt zal worden door een professional die de doeltaal als moedertaal heeft. Deze persoon weet hoe een document in een land zal worden ontvangen. De juiste formulatie is dan ook afhankelijk van de context. Het is dan ook van groot belang dat iedere zin weloverwogen gekozen wordt. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en het document doeltreffender te maken. 

Het juiste vertaalbureau voor je bedrijf vinden

Wanneer je op zoek bent naar een vertaalbureau, houd dan rekening met de volgende factoren:

Expertise

Heeft het vertaalbureau ervaring met het vertalen van documenten zoals die je nodig hebt? Als je bijvoorbeeld een medische of wetenschappelijke vertaling nodig hebt, wil je er zeker van zijn dat het vertaalbureau de specialisatie heeft om dit goed te doen. 

Vertrouwelijkheid 

Sommige bedrijven hebben documenten die vertrouwelijk moeten blijven. Als dit jouw situatie beschrijft, zul je er zeker van willen zijn dat het vertaalbureau waarmee je werkt het materiaal vertrouwelijk houdt. Je kunt op zoek gaan naar recensies over het bedrijf, zo kom je erachter of anderen een goede ervaring hebben met het vertaalbureau. 

Timing

Je zult er zeker van willen zijn dat je een snelle service kunt krijgen wanneer je die nodig hebt. Sommige vertaalbureaus bieden een snelle doorlooptijd, terwijl andere er langer over kunnen doen. 

Kosten 

Ten slotte, moet je ook rekening houden met de kosten van het inhuren van een vertaalbureau. Over het algemeen kan dit per vertaalbureau sterk verschillen. Onderhandelen over de prijs is vaak wel mogelijk.

Ook interessant:

De veelzijdige schaftwagen: Ontdek de mogelijkheden

Boost jouw carrière met coworking in Rotterdam

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}