september 16

Alles wat je moet weten over factoring

Stel dat je geld verdient door producten te verkopen, maar je moet eerst de klant factureren en wachten totdat hij het geld heeft overgemaakt. Factoring is een manier om dat proces om te draaien en vooraf betaald te krijgen. In plaats van te wachten tot je klanten hun rekeningen betalen, kun je onmiddellijk betaald worden. Interessant? Lees dan verder.

Wat precies is factoring?

Wat is factoring? Factoring is een vorm van financiering die kan worden gebruikt om je te helpen een periode zonder inkomsten te overbruggen. Factoring is ook bekend onder de naam debiteurenfinanciering of handelsfinanciering. Het is een alternatief voor traditionele bankleningen en rekening-courantkredieten waarbij je de facturen (of facturen van je klanten) aan iemand anders verkoopt in ruil voor “contant” geld.

Is factoring veilig?

Factoring is veilig. Je maakt vooraf duidelijke afspraken met het factoring bedrijf, waardoor je weet wat je krijgt. Lees je van tevoren wel goed in bij verschillende bedrijven om erachter te komen welk factoring bedrijf goed staat aangeschreven en het prettigst werkt voor jou. Factoring is ook om een paar andere redenen veilig:

● Je verkoopt als het ware jouw facturen, dus het geld is direct binnen. Dus als je klanten niet op tijd of helemaal niet
betalen, dan is dat niet jouw probleem.
● Door te kiezen welke facturen naar het factoring bedrijf worden gestuurd, kun je voorkomen dat je dubbele facturen
verstuurt of klanten te veel in rekening brengt.

Wat zijn de kosten voor factoring?

Zodra je een factuur naar het factoring bedrijf stuurt, worden hier kosten voor in rekening gebracht. Over het algemeen liggen deze factoring kosten tussen de 2 en 5% van de omzet van de factuur, en deze worden aan de factoringmaatschappij betaald.

De voordelen van factoring

Factoring is een uitstekende financieringsmogelijkheid waarmee je bedrijf sneller en goedkoper aan het benodigde geld kan komen dan met veel alternatieven. Als je op zoek bent naar een manier om je bedrijf uit te breiden of een grote aankoop te doen, kan factoring de perfecte oplossing zijn.

De voordelen van factoring gaan echter veel verder dan alleen maar snel geld krijgen – je kunt ook tijd en energie besparen doordat je geen uitgebreid papierwerk hoeft te doen of goedkeuringen van leningen meer nodig hebt. En als je besluit je bedrijf te verkopen als onderdeel van je uitbreidingsplan kan factoring helpen het kapitaal te genereren dat nodig is voor die transactie.

Factoring is een geweldige manier om aan het benodigde geld te komen, maar is niet voor alle bedrijven geschikt. Voordat je factoring overweegt, is het belangrijk dat je begrijpt hoe het werkt en wat voor risico’s je mogelijk loopt. Als je bedrijf een goede krediethistorie heeft, een vaste klantenkring, een voorspelbare cashflow en op zoek is naar manieren om de activiteiten te laten groeien zonder meer schulden te krijgen, dan kan factoring het overwegen waard zijn.

Ook interessant:

Tips voor een inspirerend kantoorinterieur

De Essentie van Kernwaarden

Hoe de buitenkant van je huis mooi aankleden

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}