augustus 19

Wat is een route systeem en waarom is het handig om te gebruiken?

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Wat is een route systeem en waarom is het handig om te gebruiken?

Als pakketbezorger ga je natuurlijk een hoop adressen af op een dag. Niets is zo vervelend als een niet logische route, waardoor je tijd verliest. Met een route systeem kun je je route helemaal optimaliseren, waardoor je minder brandstof verbruikt en meer tijd overhoudt. Kortom, het plannen van de routes is voor ieder (bezorg) bedrijf van essentieel belang. Het maakt dan niet uit of je één of meerdere busjes of vrachtwagens hebt rijden.

Om je een idee te geven wat het belang is van een goede routeplanner, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Heb jij het idee dat het voor jou (nog) niet noodzakelijk is, omdat je nog te klein bent? Dan is dit zeker iets om in je achterhoofd te houden.

Het scheelt je tijd

Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij een route hebt die niet is geoptimaliseerd, je dit een stuk meer tijd kost. Niet alleen werkt dit ergernissen bij de chauffeur in de hand, maar zorgt het er ook voor dat je een stuk meer kosten kwijt bent, onder andere aan brandstof. Het gebruik van een goede plansoftware kan je hierbij helpen. Zo kun je een route plannen met meerdere adressen, die netjes in een logische volgorde op de route worden gezet. 

Zo maak je geen onnodige kilometers en kun je een stuk efficiënter werken. Ook voor de klant is het prettiger, want goede plansoftware geeft ook informatie vrij aan de klant. Deze informatie bevat altijd in welk tijdvak de chauffeur aankomt en in sommige gevallen kunnen ze zelfs in een kaartvorm zien waar de chauffeur rijdt. 

Besparing op de kosten

Door je routes te optimaliseren bespaar je veel tijd en benzine of diesel kosten. Daarnaast kunnen de chauffeurs in minder tijd, meer adressen langs. Doordat een vrachtwagen chauffeur of bezorger meer werk in dezelfde tijd kan doen, kun je misschien wel de transportkosten verlagen voor klanten of bedrijven. Dit kan misschien net het laatste stukje zijn om een eventuele potentiële klant over de streep te kunnen trekken.

Conclusie

Zoals je kunt lezen, is route optimalisatie voor ieder bedrijf van essentieel belang. Zo kun je niet alleen tijd, maar ook geld besparen. Het geld dat je hiermee bespaart kun je ook weer gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld een extra vrachtwagen, waardoor je verder kunt groeien. 

Uiteraard is het wel goed om een afweging te maken of het ook voor jou rendabel is om hiermee aan de slag te gaan. Het kan namelijk heel goed zijn, dat jij met je bedrijf alleen lokaal zit, waardoor het niet nodig is om te investeren in een dergelijke software.

TIP: Zo ga je om met digitalisering binnen HR

Ook interessant:

De voordelen van WordPress hosting

Uw partner in leiderschap voor de zorgsector

Koopzondag Nijmegen: Welke winkels zijn open op zondag?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}