juni 15

Zo ga je om met digitalisering binnen de HR

Veelal staan HR-professionals huiverig tegenover digitalisering en andere technologische ontwikkelingen binnen hun vakgebied, terwijl het er juist voor zorgt dat onnodig administratief- en regelwerk uit handen wordt genomen en zij zich volledig zullen kunnen richten op de kern van hun werkzaamheden: zorg dragen voor het functioneren en de ontwikkeling van de werknemers binnen het bedrijf. In dit artikel lees je welke mogelijkheden digitalisering binnen de HR te bieden heeft.

1.Het verlicht de werkdruk

Digitalisering binnen de HR richt zich met name op het structureren van HR-gegevens. Door het digitaliseren van HR-gegevens in één centraal HR-systeem, wordt er onnodig administratie- en regelwerk uit handen genomen, waardoor er meer ruimte en flexibiliteit ontstaat in jouw werkzaamheden. Een goed HR-systeem zal je namelijk herinneringen sturen als je acties moet ondernemen. 

Of het nu gaat om het berekenen van openstaande verlofsaldi, inzicht krijgen in de pre employment screening van sollicitanten of het checken van een arbeidscontract van één van je werknemers: door te werken met een geautomatiseerd HR-systeem ben je altijd op de hoogte van wat er in het bedrijf speelt.  

2.Het volgt de lijn van huidige wet- en regelgeving

Als HR-professional krijg je regelmatig te maken met de complexe, bureaucratische en veranderende wereld van wet- en regelgeving. Je houdt je immers bezig met persoonlijke en zo nu en dan zelfs gevoelige informatie van werknemers. De huidige HR-systemen passen zich vanzelf aan als beleid verandert, waardoor je ervan verzekerd bent dat jouw HR-werkzaamheden voldoen aan de eisen van o.a. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

3.Het stimuleert een positieve bedrijfscultuur

Digitalisering van HR-processen zorgt er bovendien voor dat werknemers de mogelijkheid hebben om meer zaken zelf te kunnen regelen, waardoor zij zich meer betrokken zullen voelen bij het bedrijf en HR in het bijzonder. Het laat namelijk zien dat het bedrijf waarvoor zij werken transparant is. Door middel van een geautomatiseerd HR-systeem, kunnen werknemers eenvoudig verlof opvragen, hun verlofsaldo inzien, declaraties en reiskosten indienen en hebben zij op elk moment inzicht in hun werkrooster.

Ook interessant:

Hoe word je een sponsor? 

De verschillende soorten voetbaltribunes die je in stadions ziet

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}