augustus 26

5 tips om meer omzet te genereren met LinkedIn

  • Home
  • /
  • Marketing
  • /
  • 5 tips om meer omzet te genereren met LinkedIn

LinkedIn is één van de beste sociale media platforms die je kunt gebruiken als je winst wilt maken met je onderneming of project. Toch is het voor veel mensen nog steeds een uitdaging om echt geld te verdienen door middel van LinkedIn.

Hieronder vind je enkele goede tips om meer te halen uit je profiel, zodat jouw organisatie, project of onderneming meer opbrengt!

De 5 beste LinkedIn omzet tips

1. Schrijf een goede headline

Een goede eerste indruk is van essentieel belang als je méér uit je LinkedIn profiel wilt halen. Op dit sociale mediaplatform kan je die indruk geven door middel van een headline. Dit is eigenlijk een korte zin die beknopt de waarden, doeleinden en activiteiten van jouw onderneming of project duidelijk maakt.

Zorg er dus vooral voor dat je headline informeert, maar ook een beetje inspireert. Dit zal mensen ertoe aanzetten om jouw profiel te ontdekken – en dat verhoogt natuurlijk ook de kans dat ze bij je kopen.

2. Zorg voor een foto die past bij je doelgroep

Het belang van een goede foto om méér te bereiken op LinkedIn mag vast en zeker niet onderschat worden. Zoals reeds gezegd is het essentieel om een goede eerste indruk te geven en een aantrekkelijke, relevante foto is daarbij een goed hulpmiddel.

In de meeste gevallen kiezen LinkedIn profielen voor een foto van zichzelf, en dan gaat het vooral om freelancers of kleine bedrijven. In bepaalde situaties is het echter beter om bijvoorbeeld een logo van je onderneming of een andere, gerelateerde afbeelding te delen. Het visuele aspect van je LinkdInprofiel is op die manier compleet, en dat verhoogt de kans dat je gevonden wordt!

3. Zorg voor toegevoegde waarde

Nog een goede tip om meer te halen uit je LinkedIn profiel? Leg de focus vooral op de klant en het bieden van waarde, niet op het binnenrijven van zoveel mogelijk geld. Dit is een concept dat ook wel netwerken genoemd wordt, en het heeft een positieve invloed op de langetermijnvisie winst van je bedrijf.

Volg de laatste trends om te ontdekken wat klanten écht willen. Dit zou je kunnen doen door middel van Google Trends. Deel voorbeelden en referenties van klanten van je onderneming zodat mensen weten wat ze aan je zullen hebben. Door uit eigen beweging zelf meerwaarde te bieden, is de kans dat mensen je dienst of product kopen veel groter.

4. Plaats regelmatig content

Vervolgens is het erg belangrijk dat je regelmatig content plaatste als je meer uit je LinkedIn profiel wilt halen.

Dit komt zoal omdat de zoekmachines die aan de basis liggen van LinkedIn en andere sociale media letten op de frequentie waarmee profielen informatie en berichten delen. Hoe hoger je ranking op LinkedIn, hoe groter de kans dat mensen je zullen vinden!

5. Gebruik het LinkedIn advertentieplatform

Ten slotte kan je het LinkedIn advertentieplatform gebruiken om méér bereik te hebben met je bedrijf en profiel. Dit platform stelt eigenaars van een onderneming in staat om reclamecampagnes op te stellen, die uit verschillende advertenties bestaan. Het resultaat is dat mensen die regelmatig profielen opzoeken in jouw branche of sector, automatisch een advertentie te zien krijgen van jouw bedrijf.

Het gevolg laat zich raden: door gebruik te maken van advertenties zullen mensen sneller klikken op je profiel, waardoor de kans dat je verkoopt natuurlijk ook meteen groter is. Het voordeel van deze aanpak is dat je met een relatief kleine investering toch heel wat naambekendheid kunt verkrijgen!

Conclusie

De conclusie? Het is wel degelijk mogelijk om méér winst te maken met je LinkedIn profiel, zolang je bovenstaande tips in het achterhoofd houdt. Pas je ze goed én regelmatig toe – dan is er geen reden waarom je niet meer geld kunt verdienen via je LinkedIn profiel!

Ook interessant:

4 tips bij het ontwerpen van een folder

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}