september 21

4 tips bij het ontwerpen van een folder

Wil jij je bedrijf onder de aandacht brengen? Dan kun je veel geld pompen in advertenties. Omdat steeds meer bedrijven tegenwoordig voor online marketing kiezen, wil jij het misschien over een andere boeg gooien. Folders zijn in dat geval een goede keuze. Als je nog niet eerder met folders gewerkt hebt, kun je vast nog wel wat tips gebruiken bij het ontwerpen. Daarom hebben wij er hier 4 voor je op een rijtje gezet. 

1. Bepaal wat je wilt vertellen

Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar toch gaan veel mensen hiermee de fout in. Zo is de boodschap op een gemiddelde folder vaak veel te lang. Het gevolg hiervan is dat je doelgroep misschien niet begrijpt wat je wilt vertellen. Noteer daarom eerst voor jezelf wat je wilt vertellen en probeer dit vervolgens te verwerken in een korte, duidelijke boodschap. De kans is dan groot dat je de spijker op zijn kop slaat.

2. Besteed aandacht aan de uitstraling

Folders belanden geregeld bij het oud papier zonder dat ze überhaupt gelezen zijn. Dit komt vooral doordat ze niet opvallen. Besteed daarom aandacht aan de uitstraling. Vul niet de gehele folder met tekst, maar voeg ook afbeeldingen toe. Je kunt de folder bovendien een kleurtje geven, zodat hij opvalt. Gebruik bij voorkeur dezelfde kleuren als in het logo van je bedrijf. Als mensen deze kleuren herkennen, gaan ze de folder misschien vanzelf met je bedrijf associëren.

3. Gebruik een online ontwerptool

Mensen die nog niet eerder zelf een folder gemaakt hebben, denken vaak dat dit niet zo lastig is. Zij komen van een koude kermis thuis, want dit is een stuk moeilijker dan gedacht. Gelukkig is er een manier om tijd en moeite te besparen, want je kunt gebruik maken van een online ontwerptool. Hiermee kun je de mooiste folders maken zonder dat je zelf over ontwerpkennis hoeft te beschikken. De tool vertelt je precies wat je moet doen, waardoor je zelf de mooiste folders maakt.

4. Check de folder op fouten

Zodra jij je folder klaar hebt, wil je deze misschien direct laten drukken. Logisch, maar het is verstandig om er nog een keer goed overheen te kijken. Je kunt nu nog dingen veranderen en dat is niet het geval als de folder gedrukt is. Vraag eventueel ook iemand anders om over de folder te kijken. Twee paar ogen zien immers meer dan één.

Folders drukken

Heb je het ontwerp van je folder klaar? Dan wordt het de hoogste tijd om hem te drukken. Je kunt ze zelf printen, maar dat komt de uitstraling vaak niet ten goede. Je beschikt immers niet over mooi en kwalitatief papier. Bovendien heb je behoorlijk veel inkt nodig, zeker als je veel folders moet drukken. Laat folders drukken daarom over aan een professional. Heb jij je folder online ontworpen? Dan kun je aansluitend direct opdracht geven om hem te laten drukken. Je hebt ze dan vaak al binnen een paar dagen in huis.

Ook interessant:

De do’s en don’ts voor het bedrukken van aanstekers

De impact van een Cyber Security Partner

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}