oktober 20

3 tips voor het kiezen van een cursus

Als werkende kan het zomaar een tijdje geleden zijn geweest waarbij je nieuwe concepten en technieken geleerd hebt. Je wilt natuurlijk blijven groeien, maar het kan lastig zijn om je te blijven ontwikkelen als je niet veel nieuwe concepten en technieken leert. Daarnaast kan studeren ook niet meer haalbaar zijn in combinatie met werk. Gelukkig herkennen veel werkgevers en aanbieders van diverse opleidingen dit dilemma, waardoor er nog altijd beschikbare cursussen zijn om te volgen.

Er zijn echter veel cursussen waar je uit kan kiezen, waardoor je veel kanten op kan gaan. Welke cursus is dan het beste? Dit verschilt natuurlijk per persoon en wat zijn of haar doelen zijn. Daarom bespreken we in dit artikel 3 tips die jou helpen kiezen voor een goede cursus naast je werk. We zullen het over het plezier, de veelzijdigheid en de kansrijkheid van een cursus hebben. Laten we beginnen.

Kies voor jezelf

Bij het selecteren van een cursus is het cruciaal om eerlijk tegen jezelf te zijn. Want als je straks naar een cursus gaat waarvan iedereen zegt dat je die hoort te doen, maar jij het zelf niet zo interessant vindt, kan het moeilijk zijn gemotiveerd te blijven om de cursus te voltooien. Leren begint namelijk met jezelf openstellen voor nieuwe begrippen, ervaringen en technieken. Kies dus voor een cursus waar jij oprechte interesse in hebt en plezier uithaalt.

De kracht van veelzijdigheid

Jouw hele carrière bij één werkgever blijven, komt steeds minder vaak voor. Dit betekent vanzelfsprekend dat de benodigde vaardigheden die door je nieuwe werkgever gevraagd worden, telkens anders zijn. Daardoor zal jij jouw hele leven lang moeten leren. Daarom is het kiezen voor een cursus die veelzijdig is, een goed idee. Zo staat een vaardigheid die voor vele functies een eis is mooi op je CV. Kijk bijvoorbeeld eens bij het NLP. Of naar aan een sales cursus of een NLP opleiding, waarbij jij people management goed leert beheersen. Kies dus voor een veelzijdige cursus, waarbij je de skills die je leert ook in je privéleven kan meenemen. Zo krijg je het beste van beide werelden.

Kijk waar vraag naar is

Wat gisteren de dag een goede cursus was, kan vandaag al overbodig zijn. Kijk daarom goed naar de trends van vandaag en lees wat experts denken over de vaardigheden die in de nabije toekomst nuttig zullen zijn. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en zorg je er ook voor dat je de meeste mensen een stapje voor bent. Zoals eerder benoemd, heeft dit alleen nut wanneer je de inhoud van de cursus daadwerkelijk leuk vindt. Kies dus verstandig welke cursus daadwerkelijk geschikt is voor jou.

Dit waren onze 3 tips en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede cursus die je naast je werk wilt volgen. Zorg er dus voor dat een cursus bij je past, algemeen toepasbaar is en tot slot jouw kansen kan bieden in de toekomst. Wij hopen je met dit artikel voldoende te hebben geïnformeerd en wensen je veel succes met het kiezen van een cursus.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}