april 15

Hoe zorg je voor goede catering binnen je bedrijf? 3 Tips!

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • Hoe zorg je voor goede catering binnen je bedrijf? 3 Tips!

De cateringservice is in opmars, de mensen zijn tegenwoordig immers op zoek naar meer gemak bij het organiseren van een evenement. Dus als je jouw zaak wilt uitbreiden, is dit hét moment om uit te zoeken hoe je deze dienst in jouw restaurant kunt aanbieden.

De cateringdienst wordt uitgevoerd door een bedrijf dat de gerechten op de ene plaats klaarmaakt en ze vervolgens serveert in een andere ruimte. Dit is meestal in het huis van de klant of bij een, door de contractant van de dienst aangewezen, plaats. Over het algemeen wordt de catering verzorgd door een bedrijf dat specifiek optreedt als aanbieder van dit soort diensten of door een etablissement dat deze dienst aanbiedt als een van zijn andere mogelijkheden.

Door de groei van de cateringdienst zijn veel restaurants bezig hun marktniches uit te breiden. Daarom leer je in dit artikel meer over dit soort dienstverlening, kom je te weten wat er nodig is om een cateringbedrijf te openen en hoe je meer van deze maaltijdservice in de praktijk kan brengen. Kijk hier eens naar!

Wat zijn catering restaurants?

Dit zijn etablissementen die maaltijden bereiden op één plaats en deze serveren op een andere plaats, gewoonlijk in het huis van de klant of een andere plaats naar keuze van de contractant.

De cateringdienst bestaat echter niet alleen in de levering van voedsel voor een bepaald evenement. Gewoonlijk zal het gecontracteerde restaurant verantwoordelijk zijn voor de productie van de gerechten, de logistiek, de ambiance, de schoonmaak en de levering van keukenapparatuur en arbeidskrachten om ze te serveren.

Op die manier hoeft de contractant van de dienst zich nergens zorgen over te maken, alleen over de betaling van de uitbestede werkzaamheden.

1. Kwaliteitsmenu

Om een traiteurdienst te beginnen en voet aan de grond te krijgen op de voedingsmarkt, concentreer je je op het ontwerpen en plannen van een menu dat jouw doelpubliek aanspreekt, waarbij je jouw energie richt op de kwaliteit van de ingrediënten en de bereiding van de gerechten.

Het zwaartepunt van een cateringservice of een andere eetgelegenheid zal altijd liggen bij de kwaliteit van het voedsel, gevolgd door de verscheidenheid van jouw menu. Als je deze aspecten onder controle hebt, zal jouw dienst klanten aantrekken en behouden.

2. Horeca apparatuur van HorecaRama – Superieure kwaliteit

Aangezien jouw inrichting verantwoordelijk zal zijn voor de bereiding, de opslag, het vervoer en de tentoonstelling van levensmiddelen, moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de producten op de ideale temperatuur blijven.Daarom zal het investeren in geschikte keukenapparatuur om de kwaliteit van het voedsel te bewaren één van de hoofdprioriteiten van jouw nieuwe bedrijf zijn. In die zin is het de moeite waard te wijzen op de voordelen horeca apparatuur van HorecaRama. Met apparatuur van hoge kwaliteit zul je jouw klanten een uitstekende service bieden. Het is het zeker waard om in de beste kwaliteit te investeren.

3. Beschik over een bekwaam team

Catering is een dienstverlening, dus een bekwaam en betrouwbaar team is essentieel. Jouw cateringpersoneel moet klaar staan om te werken en bereid zijn een proactieve houding aan te nemen voor het geval er iets onvoorzien gebeurt.

Naast een bereidwillig team moet een cateringrestaurant over een uitgebreid netwerk van contacten beschikken, het moet namelijk kunnen rekenen op de beste leveranciers en het liefst de grootste kortingen om een winstmarge te behalen die misschien wel hoger ligt dan verwacht.

Ook interessant:

Hoe beschermt u uw gezin online?

Wat is aseptisch afvullen?

Ziekteverzuim terugdringen: 3 tips 

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}