december 5

Wat zijn de voordelen van een staalconstructie? 3 Redenen om hiervoor te kiezen!

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Wat zijn de voordelen van een staalconstructie? 3 Redenen om hiervoor te kiezen!

Gebruikmaken van goede staalconstructies in de bouw heeft veel voordelen. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor staal als materiaal voor bouwprojecten. Maar wat is het precies dat staalconstructies zo effectief en bruikbaar maakt? In dit artikel zoomen we in op de belangrijkste drie voordelen die staalconstructies hebben. Lees gauw verder en ontdek wat betrouwbare staalconstructies allemaal voor jou kunnen betekenen.

1. Licht materiaal

Een van de vele voordelen van stalen constructies voor aannemers is het feit dat dit materiaal relatief licht is. Stalen bouwconstructies zijn bijvoorbeeld aanzienlijk lichter dan beton en daarom goed te gebruiken als bouwmateriaal. Door stalen constructies te gebruiken kun je prima een bestaande woning of een bedrijfsgebouw uitbreiden, of bestaande materiaalsoorten (denk aan beton of hout) door staal vervangen. Ook kun je met staal in bestaande gebouwen bijvoorbeeld extra verdiepingen of ruimtes toevoegen. Dit kan snel en voordelig gebeuren. Doordat staal licht van gewicht is, komt er geen onnodige extra zwaartekracht bij kijken en kun je geheel risicoloos verbouwen of aanbouwen. Staal heeft een relatief hoog draagvermogen, maar is tegelijkertijd een lichtgewicht materiaal om in de bouwsector te gebruiken. Dus tel uit je winst, als aannemer van deze tijd!

2. Een keuze voor duurzaam materiaal

Aannemers die besluiten om met stalen constructies te werken, kiezen voor een duurzame materiaalsoort die het milieu slechts minimaal belast. Staal is namelijk een materiaal dat recyclebaar is en na gebruik, mocht dat nodig zijn, hergebruikt kan worden. En dat is natuurlijk gunstig voor het milieu en op langere termijn het klimaat. Constructies die eventueel later gesloopt worden, kunnen opnieuw worden ingezet (soms is omsmelten of ombuigen daarbij nodig). Je hoeft je bij het gebruik van staal dus niet schuldig te voelen over de impact die dat heeft op het klimaat.

3. Geen afval bij omsmelt of productie & een voordelige keuze voor nieuwbouw of een verbouwing van bestaand vastgoed

Anders dan bijvoorbeeld een bouwmateriaal als beton levert het produceren van staal of omsmelting van dit materiaal geen afvalstoffen op. En ook dat is natuurlijk goed voor het milieu. Waarom zou je het milieu belasten, als dat niet nodig is? De vraag stellen is hem beantwoorden. Daarbij profiteer je verder van het feit dat staal een naar verhouding voordelige materiaalsoort is, die je als aannemer weinig geld kost. Een prima investering dus, waar je niet alleen jaren mee vooruit kunt op een milieuvriendelijke wijze, maar waar je uiteindelijk ook geld mee bespaart. En dat is in deze dure tijden natuurlijk alijd een prettige bijkomstigheid. Kies daarom ook voor het gebruik van stalen bouwconstructies, zodat je jouw bouwprojecten qua kosten in de hand kunt houden. Succes en neem bij vragen altijd contact op met een expert op het gebied van staal. Staalbedrijven hebben alle know how in huis die je als aannemer nodig hebt om dit materiaal slim in te zetten voor jouw bouwprojecten, of het nu om nieuwbouw, uitbouw of om een verbouwing gaat. Een staalbedrijf als https://weldedstructures.nl is hier een goed voorbeeld van.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}