mei 4

Waarom zou je Amsterdam moeten bezoeken? 

Amsterdam staat bekend als het Venetië van het Noorden en is een prachtige plek, het is een prachtige stad met een verbazingwekkende geschiedenis en tonnen cultuur. Grachten doordringen de stad en creëren een ongelooflijk rustige en ontspannen sfeer, waar je ook bent in Amsterdam. Het is gemakkelijk om een ​​boot te huren en door de stad te drijven, de bezienswaardigheden te bekijken of gewoon in een café te zitten en het rivierverkeer voorbij te zien gaan. Nog steeds niet overtuigd? Bekijk deze vijf redenen waarom je Amsterdam moet bezoeken, waarbij een auto huren Amsterdam zeker slim is! 

Grachten

Amsterdam wordt niet voor niets het “Venetië van het Noorden” genoemd – de stad heeft 165 grachten die zo goed als 100 kilometer beslaan (en 1281 bruggen – drie keer zoveel als in Venetië!) De grachtengordel werd gebouwd in de 17e eeuw toen Amsterdam nog maar een klein vissersdorp was en werd in 2010 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Varen door de grachten van Amsterdam, of het nu met een privéboot of een traditionele rondvaart is, is een must. Ook met een auto huren kun je veel van de grachten in onze hoofdstad verkennen. 

Bloemen

Omdat tulpen de nationale bloem van Nederland zijn, kun je ze overal in de stad verwachten. Ga bijvoorbeeld naar Keukenhof, op slechts 30 minuten van de stad, een beroemde bloemenshow die loopt van maart tot mei. Om dit te kunnen bezoeken, kun je gelukkig een auto huren Eindhoven. Voor iets dichterbij: Tulip Island in het Vondelpark is een jaarlijkse tulpenshow van juli-september. Tot slot mag een uitstapje naar de drijvende bloemenmarkt echt niet ontbreken: de Bloemenmarkt is het hele jaar aanwezig op de gracht.

Musea

Amsterdam is doordrenkt van geschiedenis, dus het is geen verrassing dat je hier enkele van de beste musea en galerieën van Europa vindt, waaronder het beroemde Rijksmuseum en het Van Gogh Museum op het Museumplein. Met meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en brieven van Van Gogh, is het de grootste collectie van het werk van de kunstenaar ter wereld – en zeker een bezoek waard als je een dag of zelfs langer in Amsterdam bent. 

Fietsen

Fietsen zijn een big deal in Amsterdam, net zoals het geval is in de rest van Nederland. Als je de stad als een local wilt verkennen, zit er echt niets anders op dan een fiets te huren. Er zijn veel fietsverhuurbedrijven waar je gebruik van kunt maken, die gemakkelijk te vinden en betaalbaar zijn. Als je zin hebt in een beetje structuur in je fietsverkenning, dan kun je ook een fietstocht door de stad maken.

Bier

Bierliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn in Nederland, dat toevallig ’s werelds grootste bierexporteur is. Bekijk in Amsterdam het huis van Heineken en leer alles over het bekende pils bij de Heineken Experience, een interactieve rondleiding door de voormalige brouwerij van dit wereldberoemde merk. Natuurlijk moet je ook wat glaasjes pils proeven, wat uiteraard in veel bars en cafés mogelijk is in Amsterdam. Zoek zelf een mooi plekje uit! 

Ook interessant:

Waar moeten ondernemers op letten als ze een baby krijgen?

Slim lenen doe je met deze 4 stappen

De voordelen van een cursus Arbeidsrecht 

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}