mei 18

Waarom is WordPress een goed CMS voor jouw website?

  • Home
  • /
  • Marketing
  • /
  • Waarom is WordPress een goed CMS voor jouw website?

Als je een website of webshop opricht, heb je een CMS nodig. Dit is een contentmanagementsysteem, waarmee je de inrichting van de site kunt verzorgen. Een van de populairste systemen om mee te werken? WordPress! Er zitten veel voordelen aan het gebruik van WordPress – waar we je graag meer over uitleggen.

WordPress en hosting

Je hebt niet enkel een account op WordPress nodig, maar tevens hosting. Veel hostingpartijen bieden WordPress hosting aan, waarmee je twee vliegen in één klap slaat. Zo kun je namelijk bij het aanmelden van je website en je domeinnaam direct kiezen voor WordPress als CMS. Met name als je nog niet zo thuis bent in de wereld van websites maken, heb je hier baat bij. Webhosting wordt zo namelijk net een stukje eenvoudiger gemaakt.

Gebruiksvriendelijk CMS

Dé reden waarom WordPress zo populair is? Het is een gebruiksvriendelijk CMS. Zo werkt het systeem heel intuïtief: ook als onervaren websitebouwer kun je WordPress gebruiken. Het CMS is overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen. Ook kun je bijvoorbeeld de Nederlandse versie installeren, mocht je het moeilijk vinden om je website in het Engels in te moeten richten. Dit zijn allemaal zaken die bijdragen aan het gemak van het bouwen van je site.

Geen code nodig

Je hoeft bij WordPress niet zelf aan de slag te gaan met de code van je website. Als leek is dit namelijk behoorlijk ingewikkeld. WordPress werkt op zo’n manier dat je aanpassingen kunt doen zonder te werken met code. Dat scheelt voor jou een heleboel nadenk- en uitpluiswerk.

Veel informatie te vinden


Kom je er toch een keertje niet helemaal uit? Er is online een heleboel informatie te vinden over WordPress en de werking ervan. Dit is tevens een voordeel aan de keuze voor een populair CMS: je bent niet de enige die het gebruikt, dus er is veel kennis vergaard en gedeeld. Zoek bijvoorbeeld uitleg in tekst of als tutorial video op. Zo kun je stap voor stap bepaalde aanpassingen maken, die bijdragen aan de inrichting van je site. Ook binnen de WordPress community kun je veel antwoorden op je vragen vinden.

Voldoende thema’s en plugins

Je bouwt je website op basis van thema’s en plugins. Thema’s vormen de lay-out van de site. Koop een thema dat past bij jouw wensen, of gebruik een gratis thema. Plugins zijn stukjes software die je installeert om je website beter te laten werken. Denk aan een contactformulier, maar ook een pakket voor SEO. Het aanbod is enorm, wat maakt dat je je site geheel op eigen manier kunt inrichten. Neem daarom ook zeker even de tijd om de juiste thema’s en plugins te vinden.

Website goed vindbaar maken

Websites die zijn gemaakt via WordPress zijn over het algemeen goed vindbaar via zoekmachines zoals Google – mits je de juiste zoekwoorden in je website verwerkt. Het CMS werkt namelijk met relevante onderdelen, zoals titels, afbeeldingsgegevens en metavelden, waarin je de keywords kwijt kunt. Zo groei je sneller!

Ook interessant:

Zo vergroot jij jouw zichtbaarheid als bedrijf

Klantervaring een boost geven? Een goede verpakking is veel waard!

4 tips bij het ontwerpen van een folder

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}