augustus 20

Waar op letten bij een zakelijke telefoon?

In veel bedrijven moet je altijd bereikbaar blijven. Dit maakt de aanschaf van een mobiele telefoon voor je werknemers of voor jezelf noodzakelijk. Een mobiele telefoon kan een goede manier zijn om in contact te blijven met andere werknemers, klanten, cliënten, enz. 

Het enige probleem is natuurlijk het kiezen van een zakelijke telefoon. Er zijn tegenwoordig zoveel opties, dat je vaak door de bomen het bos niet meer kan zien. Dus waar moet je op letten als je een zakelijke telefoon gaat kopen? Hier zijn in ieder geval wat tips waar je op kan letten als je een zakelijke telefoon voor jezelf of voor je werknemers gaat kopen. 

Het merk

Een smartphone kopen van het merk Apple of Samsung is eigenlijk altijd een goede optie. Met de nieuwste zakelijke iPhone kun je bijvoorbeeld een tijdje vooruit. Apple is tegenwoordig het favoriete merk voor veel ondernemers. Het is vrij gebruikelijk geworden voor de smartphone merken om een gezamenlijke aankondiging te doen en hun toestellen op verschillende markten te tonen. De iPhone is momenteel het mobiele merk van Apple. Samsung is een merk dat hun toestellen goed heeft weten te verkopen aan zowel de zakelijke klant als de particulier. Maar het merk Apple is nu nog steeds zo populair, dat er al verschillende geruchten zijn geweest rondom de opvolger van de iPhone.

5G

5G is de vijfde generatie van het mobiele netwerk. Het maakt een nieuw soort netwerk mogelijk dat is ontworpen om vrijwel iedereen en alles met elkaar te verbinden, inclusief machines, objecten en apparaten. Voor je zakelijke telefoon wil je niet worden tegengehouden door technologie, dus kies een telefoon die 5G heeft. Als je een oude telefoon hebt die 5G niet ondersteunt, loopt je het risico op minder snel internet en dat zou in de nabije toekomst mogelijk klanten kunnen kosten. Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van wat voor bedrijf je hebt, maar schat dus van te voren in hoe belangrijk goed en snel internet is voor jouw zakelijke telefoon.

E-sim

Misschien heb je nog nooit van e-sim gehoord, maar het is langzaam de oude simkaarten aan het overnemen. Het is vooral handig voor je zakelijke telefoon, want je kan er zowel zakelijke als privé berichten mee versturen. Wat is een e-sim? Het is een programmeerbare SIM kaart die fysiek verbonden is met het moederbord. Hij doet alles wat een externe simkaart ook doet, alleen kun je hem niet fysiek verwijderen (zonder kapot te maken in ieder geval). Je kan gewoon schakelen tussen lijnen en carriers en accounts beheren met de instellingen van je e-sim. Nu, het is niet zo moeilijk te bedienen, aangezien het je toelaat om verbinding te maken met verschillende kanalen en verschillende nummers te gebruiken.

Leestip: Hoe zet je Social Media het beste in als bedrijf?

Conclusie

Het kiezen van een goede smartphone voor zakelijk gebruik is lastiger dan je zou denken. We zouden je ten alle tijden willen adviseren om altijd goed onderzoek te doen. Bekijken websites als Tweakers waar je meer informatie en reviews van telefoons kunt vinden. Dit zal je enorm helpen in het uitkiezen van een geschikte telefoon.

Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor een telefoon die je zelf fijn vindt. Ben je een echte Apple fan? Kies dan voor een Apple. Ben je juist meer van de Android telefoons? Kies dan voor een Android.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}