mei 25

Waar moeten ondernemers op letten als ze een baby krijgen?

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Waar moeten ondernemers op letten als ze een baby krijgen?

Als ondernemer draait het grootste deel van het dagelijks leven om de onderneming, maar wanneer je een baby krijgt en de titel van vader draagt, ziet je leven er toch anders uit. Gebruik deze vier aandachtspunten om het makkelijker te maken voor jezelf.

Tijd

Normaliter denk je na het opstaan meteen aan de zaak, het is immers je broodwinning en daaraan valt altijd wel iets te verbeteren. De baby is echter nu het middelpunt, vanwege de aandacht die je de nieuweling moet geven, de verzorging en het flesje. Met andere woorden. Schaf een agenda aan en plan je tijd zorgvuldig in.

Speelhoek

Je kent de beelden: een kleintje speelt in een eigen speelhoekje om zo kennis te nemen van de wereld. Overigens zit er wel een trendbreuk in, want waar je in de begintijd van je leven vooral plastic voorwerpen verplaatste, is houten speelgoed tegenwoordig de norm door verschillende redenen. Denk hierbij aan duurzaamheid en de veiligheid in tegenstelling tot de tegenpool waardoor houten speelgoed tijdloos is, hierdoor sla je dus ook je slag voor de toekomstige generaties. Kortom: houten speelgoed kent talloze voordelen, waardoor je direct het goede voorbeeld schenkt aan je kind. Zo wordt de wereld weer een stukje mooier.

Geld

Je bent natuurlijk ook ondernemer om je geldzaken goed te regelen. Nog een handeling om goed door te geven. Dat betekent een rekening openen, geld erop zetten, maar ook artikelen voor de speelhoek. Zoals een kassa die geluid produceert en openspringt, monopoly voor kinderen en een fysiek spaarpotje. Wellicht denk je nu: is dit nodig in de eerste levensjaren? Ja, aangezien geld kunnen beheren een kunst is die weinigen echt beheersen en een vermogen je altijd helpt om verder te komen in het leven. En ze lijken nu nog wel klein en onbevangen, toch brengt de tijd het groeiproces in een stroomversnelling.

Hulp

Helaas, er is geen school om jezelf bij aan te aanmelden en vervolgens te leren wat het perfecte ouderschap inhoudt, hierdoor zoek je het zelf uit en neem je de strategieën over vanuit je eigen opvoeding. Toch zijn dat niet de enige wegen om te bewandelen, er is namelijk een divers aanbod met boeken, video’s, forums, blogs en coaches die je ondersteunen in deze kersverse levensfase. Bovendien zijn de mensen uit je omgeving eveneens bereid om te helpen. Daardoor combineer je de nieuwe taken eenvoudiger met je gezin, vrije tijd en ondernemersdoelen. De bovenstaande punten helpen daarbij.

Ook interessant:

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Zo ga je om met digitalisering binnen de HR

Waar moeten ondernemers op letten als ze een baby krijgen?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}