januari 23

Waar moet je op letten bij het repareren van jouw computer?

  • Home
  • /
  • Kennisbank
  • /
  • Waar moet je op letten bij het repareren van jouw computer?

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 83 procent van de Nederlanders meerdere slimme apparaten in huis heeft, zoals een computer. We gebruiken het om informatie op te zoeken, voor entertainment, sociale contacten en om te werken. Het is dan ook erg vervelend wanneer een computer kapot gaat. Mocht je laptop kapot gaan dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor laptop reparatie Breda. Maar waarop moet je letten bij het repareren van jouw computer? Wij hebben een aantal handige tips voor jou verzameld in dit artikel. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Kijk je of nog garantie hebt

Een computer kan om allerlei redenen kapot gaan. Denk aan problemen met het geheugen, de harde schijf of de software. Het is heel belangrijk dat je de precieze reden(en) achterhaalt. Daardoor kom je er snel achter of de pc wel of niet te repareren is. Ook maakt dit het vinden van het juiste materiaal en vervangende onderdelen voor de reparatie een stuk eenvoudiger.  

Lees de garantievoorwaarden uitgebreid door

De kosten voor computerreparatie lopen soms vrij hoog op, afhankelijk van het probleem. Zodoende is het belangrijk om goed te kijken of je nog garantie hebt. Lees de garantievoorwaarden uitgebreid door om er achter te komen of de reparatiewerkzaamheden worden vergoed. Soms is er sprake van bepaalde beperkingen of vrijstellingen. En je wilt natuurlijk niet voor onaangename en dure verrassingen komen te staan!

Bewaar alle papieren en de originele verpakking

Soms staat in de garantievoorwaarden dat je de computer in de oorspronkelijke verpakking moet retourneren. Bewaar de doos waarin het apparaat heeft gezeten dan ook goed, want dat bespaart je een hoop kopzorgen. Het is minstens zo belangrijk om al het papierwerk te bewaren, zoals het aankoopbewijs en de facturen die je hebt ontvangen. Op die manier zorg je er voor dat de reparatie op de juiste wijze wordt uitgevoerd en dat je mogelijk recht hebt op garantie.

Moet je een kapotte computer repareren of is het verstandiger om een nieuwe te kopen?

Of het slimmer is om een computer te repareren of een nieuwe te kopen als je met een kapotte computer te maken hebt, hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kosten en de complexiteit van de reparatie, de leeftijd en de waarde van het apparaat. Ook laten we de eventuele kosten voor de onderdelen die vervangen moeten worden niet vergeten. 

Eenvoudige reparatie is goed nieuws

Is de reparatie vrij eenvoudig en niet duur? Dan raden we aan om voor deze optie te kiezen. Vaak ben je in dat geval goedkoper uit dan met een hele nieuwe computer. Over het algemeen liggen de kosten voor een beschadigd beeldscherm of een kapotte harde schijf niet ontzettend hoog, maar die zijn wel afhankelijk van het type computer dat je hebt.

Wat te doen als de processor of het moederbord kapot is?

Het is geen goed nieuws wanneer de processor of het moederbord kapot is. Het vervangen van deze onderdelen is namelijk wel vrij prijzig. In een dergelijke situatie is het wellicht verstandiger om een nieuwe computer te kopen.

Leeftijd en waarde computer speelt een rol

Hou altijd rekening met de leeftijd en de waarde van de computer. Vaak is een oudere computer minder waard en dan heeft het weinig zin om veel geld te investeren in reparatie. Met een nieuwe computer ben je in dat geval goedkoper uit en het werkt nog beter ook. 

Kapotte computer eventueel zelf repareren: wel of geen goed idee?

Misschien heb je twee rechterhanden, waardoor het voor jou geen probleem is om een computer zelf te repareren. Op die manier voorkom je (hoge) reparatiekosten. Let wel op de volgende zaken als je zelf met de computer aan de slag gaat:

1 – Zorg er voor dat je het juiste gereedschap en alle onderdelen bij de hand hebt
2 – Bestudeer het probleem volledig, zodat je precies weet wat er aan scheelt
3 – Neem veiligheidsmaatregelen en wees voorzichtig, aangezien je met elektriciteit werkt
4 – Neem de tijd en ga rustig te werk om te voorkomen dat je computeronderdelen beschadigt
5 – Controleer het gehele computersysteem op een grondige manier na de reparatie. Op die manier weet je zeker dat de reparatie echt is geslaagd en dat er geen nieuwe problemen ontstaan.

Je computer laten repareren in Breda

Zie je het niet zitten om een computer zelf te repareren? Geen probleem, je kunt altijd hulp in schakelen van computer reparatie Breda. Of het nu gaat om een kapot beeldscherm of bepaalde software die niet meer werkt: de specialisten van Van Sprundel ICT en Beveiliging draaien er hun hand niet voor om. Bovendien kun je terecht voor allerlei soorten computers. Wedden dat je binnen de kortste keren weer geniet van jouw gerepareerde computer of laptop?

Ook interessant:

De impact van bouwfysica op energie-efficiënte gebouwen

Kantoor inrichten als startende ondernemer? Slimme tips!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}