november 10

Voor elke palletverpakking de juiste folie

Post.nl is een van de grotere bezorgdiensten van pakketten. Naast DHL bezorgen zij het merendeel van de bestelde pakketten afkomstig van webwinkels aan huis. Per dag wordt er alleen al door Post.nl zo’n 1,7 miljoen pakjes bezorgd. Een record volume wat mede veroorzaakt is door de corona pandemie.

Pakketbezorgers bezorgen aan huis

Vanuit verschillende sorteercentra bezorgen pakketbezorgers de goederen aan huis of leveren het af bij ophaalpunten. Een pakketbezorger verzorgt per dag minimaal 180 pakketten. Er zijn in Nederland 6000 pakketbezorgers waarvan 70 procent werkt voor Post.nl. Andere pakketbedrijven zijn DHL, UBS en DPD. Verwacht wordt dat pakketbezorging nog meer zal stijgen door de blijvende stijging van internetaankopen.

Folie zorgt voor onbeschadigd transport

Pakketbezorgers dienen de pakketten onbeschadigd aan te bieden. Veel ingepakte goederen zijn kwetsbaar en dienen met de nodige zorgvuldigheid worden vervoerd. Het vervoer naar de sorteercentra gebeurt veelal met pallets. Om er voor te zorgen dat de afzonderlijke pakketten onbeschadigd blijven en niet gaan schuiven tijdens het transport, wordt gebruik gemaakt van machinefolie. Het beschermt daarnaast de producten tegen stof, vuil en vooral vocht.

Machinefolie voor professioneel transport

Machinefolie is een rekfolie die met behulp van een speciale machine een pallet met goederen omwikkeld. De folie wordt in feite gespannen en dat zorgt er voor dat de lading op de pallet stabiel blijft. Er is wel een bepaalde techniek nodig om dit proces goed te laten verlopen. Er zijn immers verschillende ladingen zoals een homogene of heterogene lading. Ook het gewicht van de lading vereist een specifieke folie.

Specifieke folie voor verschillende ladingen

Bij een homogene lading is er geen of weinig uitstekende lading. In deze situatie wordt gegoten CAST folie gebruikt. Het is een elastische, rekbare folie met aan de binnenzijde een kleeflaag. Heterogene ladingen worden gekenmerkt door een sterk uitstekende lading. Bij dit soort ladingen is geblazen folie noodzakelijk omdat het sterk en elastisch is in beide richtingen, zowel in de breedte als in de lengte. In tegenstelling tot de CAST folie zit de lijmlaag aan de buitenkant.

Ook het gewicht speelt een rol voor de bepaling van de juiste wikkelfolie. Het spreekt voor zich dat hoe zwaarder de lading hoe dikker de folie moet zijn. De dikte van folie wordt uitgedrukt in 1/1000 mm oftewel micron. Folie is leverbaar tot maximaal 30 micron en is geschikt voor een pallet van 800 kilogram.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}