juni 1

Usenet gebruiken in een notendop!

Usenet is, wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met het systeem, een prachtige plek waar je oneindig veel bestanden en informatie kunt vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk aan muziek, literatuur, films, wetenschappelijke onderzoeken en nog veel meer. Usenet is, vooral voor beginners, soms alleen wel ietwat lastig te begrijpen door de vele begrippen die gebruikt worden. In dit blogartikel wordt antwoord gegeven op twee hele belangrijke beginnersvragen: ‘voor wie is Usenet?’ en ‘Hoe kan ik op Usenet komen?’. Vanuit hier kun je besluiten of Usenet iets voor jou is. 

Voor wie is Usenet?

Usenet is in principe te gebruiken voor iedereen. Toch zijn er veel fanatieke gebruikers die enorm geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp. Ben jij bijvoorbeeld iemand die gek is van politiek en diplomatie en volg jij het liefst alle politieke onderhandelingen in ieder land? Of vind je het bijvoorbeeld te gek om nieuwe goede artiesten als eerst te spotten? Usenet is voor beide perfect om te gebruiken door de gigantische hoeveelheid goede kwaliteit informatie die erop verspreid wordt. Door de diversiteit van de onderwerpen is het voor heel veel verschillende mensen heel erg relevant en interessant. Wat jouw interessegebied ook is, op Usenet vind je gemakkelijk en snel allerlei informatie die hierbij aansluit. Ook wanneer je op zoek bent naar advies over bepaalde onderwerpen kun je het op Usenet vinden. 

Hoe kan ik op Usenet komen?

Voordat je gebruik kunt maken van Usenet is het noodzakelijk om eerst een abonnement af te sluiten bij een Usenet-serviceprovider. Deze provider wordt ook wel een payserver genoemd. De provider verleent je, voor een maandelijks bedrag, toegang tot de verschillende nieuwsgroepen en de informatie en bestanden die te downloaden zijn binnen deze nieuwsgroepen. Hoe duurder het pakket hoe sneller bijvoorbeeld je downloadsnelheid is. Er zijn ook wel gratis servers waarbij je gebruik kan maken van Usenet, hier zul je echter lang niet de informatie vinden die je bij een betaalde provider wel vindt. Ben je op zoek naar een goede provider voor Usenet? Neem dan eens een kijkje bij Vipernews. Zij hebben hele diverse pakketten zodat er voor iedere gebruiker een goed passende optie is.

Ook interessant:

Relatiegeschenken, iets voor jouw bedrijf?

Relatiegeschenken bestellen bij BudgetGift.nl

3 Goede redenen om in de techniek te werken!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}