maart 28

Tips voor het starten van een blog

Ben je gek op schrijven en wil je graag een blog starten? Lees dan snel verder. Om een succesvolle blogger te worden moet je denken aan een aantal zaken. In dit artikel lees je tips om een goed begin te maken met je blog.

Maak een keuze voor een niche

De eerste en zeer belangrijke stap is om een keuze te maken qua niche, oftewel nichemarkt. Dit betekent simpelweg dat je bepaalt voor welke doelgroep je gaat schrijven. Bij de doelgroep hoort bepaalde voorkeuren, een identiteit en specifieke behoeften. Ook moet je afbakenen over welke onderwerpen je gaat schrijven. Hoe duidelijker je doelgroep is, hoe gerichter je kunt schrijven. Zo is de kans groter dat je blogs succesvol worden. Als je voor iedereen wilt schrijven, zal namelijk nooit iemand zich aangesproken voelen. Per doelgroep hoort ook bijvoorbeeld een andere soort schrijfstijl. Door af te bakenen over welke onderwerpen je gaat schrijven weet je doelgroep waar ze aan toe zijn. Hierdoor zullen ze je sneller gaan volgen. Het is daarnaast belangrijk dat je een doelgroep en onderwerpen kiest die je zelf leuk vindt! Zo heb je plezier in het schrijven en dat zal de lezer ook merken.

Kies het juiste platform

Nu is het tijd om te beslissen waar je je blog wilt publiceren. Je kunt hiervoor veel verschillende platformen gebruiken. Het gebruiken van een website is het meest praktische. Je kunt dan andere platformen gebruiken om te verwijzen naar je website. Een blog in bijvoorbeeld een Linkedinpost of Facebookpost leest minder fijn dan een blog op een website. Op het sociale mediakanaal kun je een ‘teaser’ zetten van je blog. Dit houdt in dat je een kort stuk tekst van je blog in een post zet met een verwijzing naar je website. Bij de meeste platformen komt er automatisch een kort stuk tekst over je blog. Je kunt dit zelf instellen op je website door een samenvatting van je blog te schrijven. Deze samenvatting komt dan tevoorschijn als je de link van je blog in een post zet. Welke sociale media platformen je het beste kunt gebruiken hangt af van je doelgroep. Doe goed onderzoek naar welke platformen je doelgroep het meest gebruikt. Als je besluit om een website te maken moet je ook je website hosting in orde maken. Heb je al een website, maar wil je deze overzetten naar een ander domein? Dan kan je er ook kiezen voor website verhuizen.

Wil je ook geld gaan verdienen met je blog? Dan moet je wel geduld hebben. Kies daarnaast voor samenwerkingen met organisaties die passen bij jouw doelgroep. Heb je een keer geen inspiratie? Blijf dan niet staren naar je beeldscherm. Hierdoor word je juist meer gefrustreerd. Ga iets anders doen en gun jezelf de tijd. Zo komt de inspiratie vaak vanzelf.

Ook interessant:

5 stappen voor het kiezen van de juiste bedrijfskleding

De verschillende soorten radiatoren: alles wat je moet weten

Verbeter de luchtkwaliteit in jouw horecazaak met een CO2 meter

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}