november 9

Tips voor de perfecte zithouding voor op je werk

  • Home
  • /
  • Personeel
  • /
  • Tips voor de perfecte zithouding voor op je werk

Wanneer jij een baan hebt, waarbij je de nodige uren achter elkaar achter de computer zit, dan is de juiste werkhouding natuurlijk essentieel. Niet alleen komt het je productiviteit ten goede, maar zorgt het er ook voor dat je geen last krijgt van lichamelijke klachten. Toch blijkt dat het aannemen van de juiste houding, hoewel ze wel de juiste kantoormeubelen hebben, een flinke uitdaging is. Ook bij het thuiswerk is het van belang om te investeren in een goede stoel en goed bureau. Nu is het voor een keer niet zo heel erg om aan de keukentafel te moeten werken, maar wanneer dit een structureel karakter krijgt natuurlijk wel. We hebben daarom een aantal praktische tips, zodat jij de juiste zithouding kunt aannemen.

Doe enkele oefeningen

Het klinkt misschien gek, maar tijdens je werk kun je heel eenvoudig een paar oefeningen doen terwijl je gewoon doorwerkt. Je kunt namelijk prima tijdens het online zorgverzekering vergelijken tussendoor even de benen strekken of je armen heen en weer bewegen. Vooral wanneer je de hele dag in dezelfde positie zit, is het niet zo heel erg vreemd dat je op een gegeven moment last krijgt van verstijving in je spieren. Toch zijn er daarnaast nog tal van andere manieren om je zithouding te kunnen bevorderen. Welke dit zijn, vertellen we je hieronder.

Ergonomische houding

De juiste zithouding is wanneer jij je voeten plat op de grond hebt staan en je knieën in een hoek van 90 graden staan. Dit geldt ook voor je rug ten opzichte van je heupen. Op deze manier zorg je ervoor dat het grootste deel van je lichaam in de juiste houding zit. De volgende stap is de juiste houding van je armen. Ook hier geldt weer dat de buiging van je ellebogen op zo ongeveer 90 graden zit. De rug is het laatste gedeelte en deze dient volledig ondersteunt te worden door de rugleuning van de stoel. Zorg er dan dus ook voor dat de bolling van je stoel, volledig aansluit op de holling van je rug. Deze ergonomische zithouding is van groot belang om productief te kunnen werken.

Sta regelmatig op

De hele dag zitten is natuurlijk niet fijn. Je doet er daarom dus ook goed aan om ieder uur minsten even een paar minuten te gaan staan. Dit kun je doen door middel van een sta bureau, zodat je ook direct door kunt werken, maar ook even een wandeling na de koffieautomaat is zeker een goede manier om de doorbloeding te kunnen stimuleren. Uiteraard is dit alleen niet voldoende, dus ga ook tijdens de pauze even lekker met een aantal collega’s naar buiten. Zo zijn jullie even weg bij het beeldscherm en zorg je er ook direct voor dat je aan de dagelijkse 30 minuten beweging komt die wordt geadviseerd. Wel is het aan te raden om het tijdens deze wandeling even niet te hebben over het werk. Zo kunnen jullie je hoofd namelijk even leegmaken en zijn jullie er weer helemaal klaar voor om er weer volle bak tegenaan te gaan.

Ook interessant:

Wat zijn de voordelen van goede kantoormeubelen voor werknemers?

3 Handige tips voor bedrijven om afval beter te scheiden

Thuis komen te zitten van het werk?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}