november 9

3 tips voor het verven op een houten ondergrond

Om een goed resultaat te krijgen, wanneer je je huis gaat schilderen, moet je niet alleen goede verf gebruiken, maar ook een goede kwast en andere materialen. De voorbehandelingen zijn heel belangrijk. Je moet op de eerste plaats zowel nieuw als onbehandeld hout zeer goed schuren en plamuren. Dat is namelijk belangrijk voor een goede hechting van de verflaag en voor een strak eindresultaat.

De werkwijze als je gaat schilderen

Op de eerste plaats moet je pas gaan schilderen wanneer het hout goed droog is. Voordat je het hout gaat schuren, moet je het eerst ontvetten. Daarna ga je de houten oppervlakten schuren en daarna ontvetten. Scheuren en gaten moet je met het juiste middel opvullen. Wanneer je het reparatiemiddel hebt aangebracht, moet je dat goed laten drogen. Wanneer het reparatiemiddel goed droog is, kun je een laag grondverf aanbrengen. Wanneer de grondverf droog is, moet je het met een fijn schuurpapier glad schuren. Ben je niet tevreden over de aangebracht grondverf, dan kun je er nog een tweede laag op aanbrengen. Moeten bepaalde delen van het hout geplamuurd worden, moet je blank hout in de grondverf zetten. Wanneer je het hout geschilderd hebt, zul je de oneffenheden beter zien. Schuur daarna de geplamuurde delen zeer glad met een fijn schuurpapier. Daarna is het zorgvuldig verwijderen van de stof erg belangrijk, voordat je het hout in de lak gaat zetten. Voor het plamuren moet je een breed plamuurmes gebruiken. Het plamuurmes moet voor gebruik helemaal schoon zijn. Wanneer je meerdere lagen plamuur moet aanbrengen, kun je dat het beste doen in kleine stapjes.

Het schilderen van een trap

Velen vinden het schilderen van een trap erg moeilijk. Ook dat valt in principe wel mee. Je moet de juiste traplak gebruiken en dan de aanwijzingen opvolgen die de schildersspecialist je geeft. Je moet het juiste gereedschap gebruiken en de juiste traplak. Een zeer goede lak om je trap mee te schilderen is Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin. Het is een water gedragen lakverf die een zijdezachte glans heeft. Het is een kras vaste en slijtvaste lakverf die voorzien is van een antisliplaag. De lakverf is sneldrogend en bestand tegen huishoudelijk vuil. Je kunt deze lakverf niet voor buiten gebruiken.

Wanneer het hout al geschilderd is

Als je hout gaat schilderen dat al geschilderd is, kun je kijken of de beschilderde verflaag nog intact is. Wanneer dat het geval is, dan kun je gaan schilderen als je de ondergrond eerst goed ontvet en schuurt. Losse delen van de verf moet je eerst verwijderen, totdat je op het gezonde hout komt. Wanneer je een verflaag moet verwijderen, dan kun je daarvoor een verfbrander of afbijtmiddel gebruiken. Wanneer je met een verfbrander werkt, dan moet je de omgekrulde verf direct verwijderen. Je moet voorkomen dat het hout schroeit tijdens het afbranden.

Wanneer je je huis laat opschilderen door een schilder

Als je je huis laat opschilderen, is een goede schilders offerte erg belangrijk. Omdat schilders allemaal hun eigen methode gebruiken voor het berekenen van de kosten voor het schilderen, moet je op je hoede zijn. Het beste is om een vaste prijs af te spreken, inclusief het materiaal een voorrijkosten. Je moet kijken of de offerte inclusief of exclusief btw is. Er zijn schilders die rekenen met een richtprijs. Maak hier geen gebruik van. Er zijn er ook die uitgaan van een uurtarief. Ook dat is gevaarlijk. Je weet nooit wat exact de uren zijn die gerekend worden. Ga voor een vaste prijs.
Dan weet je wat je kwijt bent.

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over tilhulpen

Energielabel bedrijfspand: dit moet je weten!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}