november 10

3 Tips bij het kiezen van de beste LED verlichting voor bedrijven

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • 3 Tips bij het kiezen van de beste LED verlichting voor bedrijven

Het kiezen van verlichting voor zakelijk gebruik is meer dan alleen een lichtbron uitzoeken. Aangezien LED verlichting de toekomst is, verdient het de voorkeur voor deze verlichtingsbron te kiezen. Realiseer je ook dat het voor bedrijven sinds het jaar 2020 van overheidswege verplicht is om je zakelijke koolstofvoetafdruk te beperken. Voor jou als ondernemer betekent het gebruik van LED verlichting een enorme energiebesparing en dus lastenverlaging. Lees snel de volgende tips om van jouw zoektocht naar de juiste LED lampen een succes te maken.

Tip 1: Selecteer de branche waarvoor je LED verlichting koopt

Om tot de beste keuze voor LED verlichting te komen, selecteer je online eerst het werkveld waarvoor je op zoek bent naar lichtbronnen. Denk hierbij aan:

  • horeca
  • kantoren
  • industrie
  • parkeergarages
  • gezondheidszorg

Voor wachtruimtes in een zorginstelling is een warme LED lamp geschikt omdat het de huiselijkheid nabootst waar mensen zich fijn bij voelen. Werkplaatsverlichting moet juist helder zijn om zo optimaal mogelijk te kunnen werken. De eerste selectie is dus belangrijk om zeker te weten dat je de juiste sterkte en kleur van LED lampen kiest.

Tip 2: Warme of heldere LED verlichting kiezen

Als de lampen uitsluitend voor sfeerverlichting worden gebruikt, is warmere verlichting in vrijwel alle gevallen de juiste keus. Wanneer er gewerkt wordt in grote open ruimtes is een heldere soort LED lamp beter geschikt, helemaal als die waterdicht is en kan worden toegepast in ruimtes binnen en buiten.

Tip 3: Kies LED verlichting met keurmerk

Behalve de besparing op energiekosten draag jij als ondernemer met het gebruik van LED verlichting bij aan duurzaamheid. Sinds juli 2020 is het verplicht om alleen LED lampen te gebruiken voor bedrijfsverlichting. Om de kosten binnen de perken te houden, doe je er goed aan om te kiezen voor LED verlichting die van goede kwaliteit is en voorzien is van keurmerken. Hierdoor weet je zeker dat je een LED lamp koopt die een lange levensduur kent.

Algemene voordelen van LED lampen door bedrijven

Dat je bij verlichting bedrijven kiest voor LED lampen is hiermee wel bewezen. Over het algemeen kan van werkplaatsverlichting en andere vormen van verlichting binnen je bedrijf worden gesteld dat je gemiddeld zo’n 70% aan energiekosten bespaart. Daarnaast levert het je de nodige tijdwinst op. De lange levensduur van de LED verlichting maakt het onderhoud vrijwel overbodig en die tijd kan worden besteed aan andere werkzaamheden. Voor alle LED verlichting bedrijven geldt dat een kostenbesparing wordt gerealiseerd en aandacht wordt besteed aan behoud van het milieu.

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over tilhulpen

Energielabel bedrijfspand: dit moet je weten!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}