oktober 6

Drie goede tips om te kiezen voor het juiste administratiekantoor

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • Drie goede tips om te kiezen voor het juiste administratiekantoor

Een administratiekantoor kiezen kan een opgave zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. Met deze handige tips kun je makkelijker het kantoor kiezen die aansluit bij jouw onderneming. Het is fijn als je alle administratieve taken uit handen kunt geven. Dan heb jij er als ondernemer samen met jouw personeel geen omkijken meer aan. Administratie kost veel tijd en kan ingewikkelde rompslomp zijn. Denk aan het doorgeven van belastingzaken, fiscale regelingen, salarisadministratie van al jouw medewerkers en andere zaken. Met deze tips kun je jouw administratie verstandig uit laten besteden.

Tip 1: Zorg ervoor dat het kantoor vertrouwd is en ook meedenkt

Een administratiekantoor past bij jouw bedrijf als deze meedenkt met de organisatie. Denk aan toekomstvisie van het ondernemerschap en het inzetten van strategieën. Een goed administratiekantoor zal ook adviezen kunnen geven hierover. Op financieel vlak kan zo een kantoor heel wat inzicht bieden. Een passend kantoor kent fiscale regels van de onderneming en weet waar de onderneming naartoe wil. Deze heeft dus voldoende kennis en is een waardig samenwerkingspartner. Verder zorgt een betrouwbaar en goed administratie kantoor voor opheldering van cijfers en data op financieel vlak en volgt deze de trends en ontwikkelingen op de huidige markt waarin de onderneming zich bevind. Samen weten jullie welke koers er gevaren moet worden en tevens kun je advies vragen over bepaalde besluiten die moeten worden genomen binnen de organisatie. Voor een accountant in Amersfoort zul je met deze tips makkelijk een passend administratie kantoor kunnen vinden in de omgeving van de onderneming.

Tip 2: Technologische vooruitgang

Net als bij jouw onderneming is het van belang dat een accountant innovatieve tools heeft op het gebied van dataverwerking en technologie. Steeds meer bedrijven passen automatisering toe waarbij het verwerken van gegevens razendsnel verloopt. Hierbij blijf je niet alleen voor je concurrenten maar bespaar je ook veel geld. Een goed administratiekantoor kan kwalitatief meegaan met jouw bedrijf en werken met de beste software voor onder andere boekhouding. Tevens weet het kantoor alle resultaten te interpreteren aan jou als ondernemer en uitleg te geven over de gevolgen van de resultaten. Zo weet je direct alles over de cijfers en de invloed op de onderneming. Verder kun je denken aan inzicht in vernieuwende kansen, fiscale voordelen en momenten om investeringen in te zetten. Goede technologie biedt snelle en heldere inzichten. Bij Harvest Finance kun je snel tussentijdse resultaten verwachten zonder dat je een jaarafrekening moet afwachten.

Tip 3: Ga voor scherpe prijzen en betaal niet meer dan nodig

Geen ondernemer wil veel geld kwijt zijn aan de administratie. Bij de keuze van een goede accountant of boekhouder let je uiteraard ook op de kosten. Eisen aan bedrijfsadministratie worden steeds hoger. Ook moet de rapportage aan steeds meer kwaliteitseisen voldoen. Een accountant inhuren kan duur zijn. Zeker voor startende ondernemers is dit een flinke investering. Ga per regio de kosten na. De ene regio rekent namelijk veel hogere tarieven dan de andere regio. Om helder inzicht in de kosten te krijgen kun je bij diverse kantoren een offerte opvragen. Uiteraard kosten lichte administratieve taken veel minder dan ingewikkelde complexe taken. Bepaal dus welke administratie je uitbesteed en welke intern wordt gedaan. Uiteraard kan het uitbesteden van administratie algemeen winstgevend zijn omdat jezelf veel tijd bespaard.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}