november 29

Thuiswerken en sporten

Thuiswerken is sinds de pandemie natuurlijk voor veel grote bedrijven de nieuwe standaard geworden. Dit wordt ook wel ‘hybride’ werken genoemd. Dat wil dus zeggen dat je een vast aantal dagen op kantoor werkt en ook een vast aantal dagen thuis. Dit heeft natuurlijk als grote voordeel dat je niet de weg op hoeft en dus minder CO2 uitstoot, maar ook komt het bij veel werknemers de productiviteit ten goede. Zo is de kans op een collega die je iets vraagt, natuurlijk vele malen kleiner. Ze kunnen je wel bellen, maar voor een eenvoudige vraag zullen ze dit veel minder snel doen, dan wanneer je naast ze zit. Maar hoe combineer je het sporten nu met thuiswerken? Uiteraard heb je thuis de mogelijkheid om bijvoorbeeld online even je zorgverzekering te vergelijken via de zorgvergelijker, maar naar de sportschool gaan onder werktijd is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

Ritme

De pandemie en het thuiswerken heeft ons hele ritme aangepast en dat doet de meeste Nederlanders maar weinig goeds. Meer (ongezond) eten en minder bewegen. Daarom is het belangrijk om weer in een vast ritme te komen. Zet standaard op werkdagen een wekker, dan begin je de dag op hetzelfde moment. Neem tijd om te ontbijten en spring niet direct achter je laptop. Plan een moment in wanneer je wilt sporten. Dat kan een uitgebreid buikspierkwartier zijn of een wandeling. Bij veel grote bedrijven hebben ze het zelfs in de agenda staan wanneer er gesport wordt. Dat is een hele goede houvast! Een tip over het tijdstip: plan jouw work-out in de ochtend. Dan ben je nog fris en zullen er minder redenen zijn om het sporten te laten voor wat het is.

Oefeningen

Je hoeft natuurlijk niet elke dag tijdens het thuiswerken jezelf te pushen tot het uiterste. Het belangrijkste is dat je vaker in beweging bent. De meest simpele vorm van bewegen, is wandelen. Nu de lente begint is dat ook helemaal geen straf. Heb je een telefoongesprek voor werk? Loop dan rond in huis. Elke dag wandelen helpt mee in de strijd tegen hart en vaatziekten. Wil je toch graag zitten? Ga dan 10 keer zitten en staan op je stoel en herhaal dit drie keer. Dan heeft het zitten toch nog een nuttige functie!

Combinatie kracht en cardio

Wil je een uitgebreide workout in huis, dan kies je voor kracht of cardio. Wat jouw het meeste ligt. Voor cardio kun je kiezen voor HIIT trainingen. Zeer intensieve oefeningen met maar weinig rustmomenten. In de tuin of woonkamer heb je hier al vaak ruimte genoeg voor. En deze thuis workout hoeft niet langer te duren dan 25 minuten. Bij een krachttraining is het makkelijk om zelf wat materialen in huis te hebben. Zorg voor een goede warming-up en dat je na al het zitten soepel begint. Heb je geen fitness attributen, train dan met je eigen gewicht. Je kunt bijvoorbeeld squats, crunches en push-ups doen. Genoeg mogelijkheden Samengevat raden we je aan om een ritme te creëren en vooraf te bepalen wat en wanneer je wilt gaan doen. Het thuis sporten tijdens thuiswerken moet je vooral in je voordeel benutten nu het nog kan.

Ook interessant:

3 praktische tips om een affiliate website te maken

Waar moet je op letten bij het repareren van jouw computer?

Beste online casino’s zonder registratie in Nederland

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}