mei 23

Slim lenen doe je met deze 4 stappen

Langlopende investeringen in een bedrijf kosten over het algemeen behoorlijk wat geld. Heb je dit geld niet liggen? Dan kun je ervoor kiezen om de investering enige tijd voor je uit te schuiven. Als je hiervoor kiest en de concurrentie wel investeert, streven zij jou mogelijk voorbij. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Kies daarom voor zakelijk financieren als je onvoldoende eigen vermogen hebt om in jouw bedrijf te investeren. Uiteraard wil je de beste zakelijke lening afsluiten. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Doorloop je de onderstaande 4 stappen? Dan lukt het je vast en zeker om slim zakelijk geld te lenen.

Stap 1: Zoek uit wat de beste financieringsvorm is

Als we het over zakelijk lenen hebben, denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Dit is inderdaad een financiering die je aan kunt vragen voor jouw bedrijf. Veel ondernemers gebruiken een zakelijke lening om een langlopende investering te financieren, zoals de aankoop van een nieuwe machine of een bedrijfsovername. Naast een zakelijke lening kun je ook een zakelijke hypotheek aanvragen. Deze financieringsvorm is vooral geschikt als je een bedrijfspand wilt kopen. Zoek je een financiering om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen? Dan biedt zakelijk krediet uitkomst. Wie de beste zakelijke financiering wil kiezen, doet er goed aan zich eerst te verdiepen in de verschillende financieringsvormen.

Stap 2: Bereken hoeveel je kunt lenen

Heb je bepaald wat de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is? Dien dan niet direct een aanvraag in, maar bereken eerst hoeveel je kunt lenen. Het is namelijk wel handig om te weten of je genoeg geld kunt lenen om de uitgave mee te financieren. De meeste geldverstrekkers hebben een handige tool voor een zakelijke lening berekenen. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel je kunt lenen. Bereken overigens ook altijd hoeveel je nodig hebt voordat je een lening afsluit. Zakelijk financieren kost je namelijk onnodig veel als je een hoger bedrag leent dan je nodig hebt.

Stap 3: Kijk naar de looptijd

Sommige ondernemers denken dat een zakelijke financiering altijd een vaste looptijd heeft. Er zijn inderdaad financieringsvormen die je binnen een bepaalde periode terug moet betalen. Zo heeft zakelijk krediet bijvoorbeeld een standaard looptijd van 3 jaar. Als je goed met het krediet omgaat, kan dit overigens wel verlengd worden met 36 maanden. Een zakelijke hypotheek heeft een standaard looptijd van 10 jaar. Heb je het geleende geld niet binnen deze periode afgelost? Dan moet je het openstaande bedrag herfinancieren met een andere lening. Bij een zakelijke lening bepaal je zelf wat de looptijd is. De mogelijkheden verschillen per geldverstrekker.

Stap 4: Vergelijk zakelijke leningen met elkaar

Heb je de bovenstaande drie stappen doorlopen? Vraag dan niet direct een zakelijke financiering aan, maar maak eerst een vergelijking. Sommige ondernemers denken dat er weinig tot geen verschil zit tussen de zakelijke financieringen die geldverstrekkers aanbieden, maar dat is wel degelijk het geval. Wie niet onnodig veel tijd wil steken in zakelijke leningen vergelijken, kan zich het beste tot een vergelijkingssite richten.

Ook interessant:

Een entresolvloer: handig voor magazijnen én woningen!

De uitdaging van sprinklers bij overheaddeuren

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}