februari 10

5 redenen om als bedrijf afval te scheiden


Al jaren zijn de meeste huishoudens in Nederland netjes alle afvalstromen aan het scheiden, echter wordt er op de werkvloer nog wel eens vergeten om afval te scheiden. Terwijl dit zo ontzettend belangrijk is. Bedrijven produceren namelijk het grootste deel van het afval. Om een steentje bij te dragen aan een beter milieu is het belangrijk om je bedrijfsafval te scheiden. Wij hebben in dit artikel 5 redenen op een rij gezet waarom een goede afvalscheiding zo belangrijk is.

1. Recycle grondstoffen

Door afval bij de bron te scheiden verander je afval in nieuwe grondstoffen. Een schone afvalstroom kan tegenwoordig namelijk ontzettend goed gerecycled worden, waardoor er minder grondstoffen verloren gaan. Alle herbruikbare grondstoffen dat bij het restafval belandt is verspilling, want deze afvalstroom wordt verbrandt. Om te voorkomen dat er herbruikbare grondstoffen verloren gaan is het dus belangrijk om voor elke afvalstroom een afvalcontainer te hebben. Bekijk de mogelijkheden voor containerverhuur op Bedrijfsafval.nl.

2. Voldoe aan de verplichting

Afvalscheiding is voor alle bedrijven in Nederland verplicht. Je kan als bedrijf zelfs een boete ontvangen als je niet voldoet aan deze verplichting. Ondanks dat bedrijfsafval scheiden bij de bron verplicht is, doet nog niet elk bedrijf het. Per afvalstroom een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl bestellen is de eerste stap om al het afval netjes te scheiden en dus te voldoen aan de verplichting.

3. Kostenbesparing

Vaak wordt gedacht dat het scheiden van afval duur is, echter is dit niet waar. Het laten verwerken van restafval is namelijk de duurste afvalstroom. Door een goede afvalscheiding wordt deze dure afvalstroom beperkt, waardoor je zelfs gaat besparen op afvalverwerkingskosten. Minder restafval betekent minder kosten!

4. Groen imago

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt steeds populairder. Bedrijven vinden het dan ook belangrijk om een groen imago te hebben. Wil jij aan de buitenwereld laten zien dat je milieubewust onderneemt? Investeer dan in een betere afvalscheiding.

5. Draag bij aan een circulaire economie

Een circulaire economie is de toekomst. De Nederlandse overheid streeft naar een circulaire economie, waarbij (bijna) alle grondstoffen hergebruikt gaan worden. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuwe grondstoffen meer nodig zijn. Draag als bedrijf bij aan deze doelstelling van de overheid door je afvalinzameling in orde te hebben.

Ook interessant:

Leadgeneratie: tips voor het converteren van klanten

Microsoft Office 2021 downloaden én Windows 11 kopen

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}