augustus 25

De mogelijkheden van Perlaplast kunststof op een rij!

 • Home
 • /
 • Managen
 • /
 • De mogelijkheden van Perlaplast kunststof op een rij!

Perlaplast is leverancier van diverse kunststof toepassingen. Het kunststof dat voor de producten van Perlaplast gebruikt wordt is doorgaans plexiglas of polycarbonaat. Beide soorten kunststof zijn in vele opzichten een perfecte vervanger van glas. Lees hier de voor- en nadelen van Perlaplast kunststof. 

Voordelen van kunststof van Perlaplast

 1. Sterker dan glas:Plexiglas en polycarbonaat zijn vele malen sterker dan gewoon glas van gelijke dikte, omdat het flexibeler is. Bovendien is het kunststof zeer slagvast, wat ervoor zorgt dat het nagenoeg onbreekbaar is en daarmee erg hufterproof.
 2. Licht in gewicht: Kunststof van Perlaplast is een stuk lichter dan gewoon glas. Dit maakt het enorm geschikt voor toepassingen waar gewichtsbesparing gewenst is.
 3. Goed bewerkbaar: De bewerkingsmogelijkheden van Perlaplast kunststof zijn eindeloos. Het is in iedere gewenste vorm te zagen of frezen.
 4. Duurzaam: Zowel plexiglas als polycarbonaat verkleurt of verweert niet. Bij goed onderhoud blijft het er jaren als nieuw uitzien. Daarnaast heeft het dezelfde isolerende, UV- UV-werende en vochtbestendige werking als glas.
 5. Lichtdoorlatend: Helder plexiglas is de hoge lichtdoorlatendheid van 92%, maar ook polycarbonaat laat veel licht door. Bij grotere diktes laat het meer licht door dan traditioneel glas met dezelfde dikte.
 6. Veilig: Door de slagvastheid en doordat zowel plexiglas als polycarbonaat niet versplinterd, zijn het een veilige materialen om te gebruiken.
 7. Brandwerend: Polycarbonaat is zelfs brandwerend. Het heeft een brandklasse van B1, wat betekent dat het materiaal niet zal branden bij een open vlam en zelfs zelfdovend is.
 8. Goedkoop: Als je geld wilt besparen, is kunststof van Perlaplast ook een aanrader. Het is namelijk een stuk goedkoper dan glas en eenvoudiger op maat te maken.

Nadelen van kunststof van Perlaplast

 1. Krasgevoelig: Een aanzienlijk nadeel van zowel plexiglas als polycarbonaat is dat het een stuk krasgevoeliger is dan gewoon glas. Het is daarom van groot belang dat je het op de juiste manier schoonmaakt.
 2. Niet hittebestendig: Plexiglas is niet hittebestendig. Dit maakt het materiaal ongeschikt voor veiligheidstoepassingen.
 3. Uitzettingsgraad: Polycarbonaat heeft een geringe, maar wel aanwezige uitzettingsgraad. Dit is niet erg, zolang je er bij montage maar rekening mee houdt.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}