augustus 31

Overlast verminderen door verkeersborden

Verkeersdrukte in (binnen)steden is voor veel ondernemers een doorn in het oog. Automobilisten, scooterrijders, fietsers, maar ook voetgangers, zijn veelvuldig veroorzakers van overlast bij hardwerkende ondernemers. Een probleem dat vaak lastig aan te pakken is. Een mogelijke oplossing? Het plaatsen van verkeersborden. Hier lees je waarom!

Overlastsituaties

Automobilisten die met een rotvaart gevaarlijk dicht langs het terras scheuren, scooterrijders die zorgvuldig uitgestalde producten omver rijden en fietsers die hun fiets telkens weer voor etalages parkeren… Het kan de gemoederen hoog doen oplopen. Dergelijke overlastsituaties veroorzaken vaak veel frustratie, gevoelens van onveiligheid en dus overlast bij ondernemers.

Een oplossing voor dit probleem kan zijn: verkeersborden kopen. Het plaatsen van een snelheids-, waarschuwings-, informatie- of parkeerbord geeft een signaal af aan de overlastgevers. Overleg de plaatsing van verkeersborden wel met de gemeente. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar verkeersborden te plaatsen in de openbare ruimte.

Verkeersborden als oplossing

  • Snelheidsborden

Zoals al de naam als doet vermoeden, geven snelheidsborden de maximaal toegestane of geadviseerde snelheid aan. Snelheidsborden kunnen dan ook zeer geschikt zijn bij overlast door hardrijders. Plaats voor je restaurant, café of winkel een (extra) verkeersbord met de maximaal toegestane snelheid, zodat het voor de hardrijders niet te missen is of je ze er zelf op kunt wijzen. Ook kan er gekozen worden voor een adviessnelheid.

  • Waarschuwings- en informatieborden

Waarschuwingsborden en informatieborden zijn verkrijgbaar met de meest uiteenlopende boodschappen, die elk een eigen signaal afgeven. Kies vanzelfsprekend een waarschuwings- of informatiebord die past bij de overlastsituatie. Een simpel uitroepteken of een op de horeca toegespitst waarschuwingsbord met een ober erop.

  • Parkeerborden

Tot slot zijn er parkeerborden. Deze borden geven aan waar wel- en niet geparkeerd mag worden. Parkeerborden kunnen nuttig zijn om ervoor te zorgen dat fietsers hun fietsen niet meer voor je etalage meer parkeren of geparkeerde auto’s het zicht vanaf je terras belemmeren. Uiteraard kun je niet zomaar zelf bepalen waar wel- en niet geparkeerd mag worden, maar moet dit wel in overeenstemming met de gemeentelijke regelgeving zijn.

Ook interessant:

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}