december 1

De 3 beste tips waar je op moet letten bij je eerste crypto aankoop

  • Home
  • /
  • Ondernemen
  • /
  • De 3 beste tips waar je op moet letten bij je eerste crypto aankoop

Er zijn talloze opties om in te investeren. Van aandelen en vastgoed tot staatsobligaties en kunst; de keuze is haast eindeloos. De afgelopen jaren is crypto ook een zeer rendabele investeringsoptie geworden. Steeds meer mensen stappen in crypto, jij ook?

Voordat je crypto gaat kopen, is het wel belangrijk om op enkele belanrgijke dingen te letten. Zo haal je straks alles uit jouw cryptoinvesteringen zoals in Cardano of Ripple. We geven je daarom in dit artikel drie dingen waar je rekening mee wilt houden wanneer jij crypto besluit te kopen.

Gebruik een goed platform

De cryptowereld heeft de afgelopen jaren enkele keren een deuk in hun reputatie opgelopen. Dit komt doordat er enkele oplichtingen hebben plaatsgevonden. Denk dan aan oprichters van zogenaamde cryptobeursen die ineens met de noorderzon verdween zijn. Je wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom is het belangrijk om alleen cryptobeursen te gebruiken die betrouwbaar zijn. Zo voorkom je dat je opgelicht wordt en dat jouw geld ineens verdwenen is. Hetzlerfde geldt ook voor als jij een wallet gebruikt voor jouw cryptovaluta. Gebruik een wallet die een goede reputatie heeft en een goede beveiliging heeft voor jouw crypto. Zo weet je zeker dat jouw cryptowallet met al jouw Ripple en Cardano niet op een dag ineens is verdwenen.

Lees je goed in

Onze tweede tip is om jezelf goed in te lezen voordat je besluit crypto te kopen. Het is net zoals met aandelen; je wilt niet lukraak maar wat kopen en bidden dat het goed gaat. Met crypto is dit nog veel meer zo, doordat de prijzen van crypto veel meer fluctuatie kennen.

Lees je dus eerst goed in met wat crypto en blockchaintechnologie precies inhoudt, zodat je een goede basiskennis hebt. Vervolgens kun je kijken naar welke cryptovaluta jij interessant vindt. Probeer cryptovaluta te kopen die het goed doen volgens kenners, maar tegelijkertijd ook een goed verhaal hebben waar jij achter staat. Crypto als Cardano en Ripple zijn hier goede voorbeelden van. Met deze combinatie van in crypto investeren waar jij goed over geïnformeerd bent en ook als mens steunt, zal de kans dat jouw aankoop lucratief blijkt te zijn, met vele malen toenemen.

Blijf ondanks alles kalm

Veel mensen worden zenuwachtig bij het kopen van cryptovaluta. Sommigen vergelijken het met een casinobezoek doordat je ineens van hel in de hemel weer terug naar de hele kunt gaan. Het is daarom cruciaal om kalm te blijven tijdens het kopen van jouw eerste crypto, ondanks alles wat er gebeurt. Vermijd ook dat je emotioneel geïnvesteerd raakt in een cryptovaluta.

Met crypto is het nou eenmaal zo dat de prijzen veel fluctueren. Raak dus nooit in paniek wanneer de prijs ineens met tien procent daalt, het hoort er nou eenmaal bij. Schrijf van te voren op wanneer jij jouw crypto wilt kopen of verkopen, en houd je daar aan. Door een goed plan te hebben, zal jouw eerste cryptoaankoop minder problemen opleveren.

Ook interessant:

Abonnementen voor televisie en internet vergelijken

Hoe doe je een online iGaming-bedrijf slagen

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}