januari 5

Openingstijden winkels en supermarkten op 5 mei

5 mei is een officiële feestdag in Nederland. Het is tenslotte Bevrijdingsdag. Echter is dit niet voor iedereen een vrije dag. Hierdoor ontstaat er vaak verwarring over de openingstijden van winkels en supermarkten op 5 mei. Hieronder vertellen we je welke supermarkten en winkels open zijn op 5 mei (Bevrijdingsdag).

Openingstijden winkels op 5 mei 2021

Voor de winkels en retailbranche zijn er geen bijzonderheden op deze dag. 5 mei is een normale dag volgens de Winkeltijdenwet. Dit houdt dus in dat kledingwinkels, elektronicawinkels en woonboulevards op dezelfde tijd open mogen als normaal. Dit houdt in van 6 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds. 

Uiteraard zijn de meeste winkels niet op deze tijden openen. Je kunt er vanuit gaan dat de winkels dezelfde tijden open blijven als dat zij tijdens een normale doordeweekse dag open zijn in jouw regio. 

Voor kledingwinkels en de meeste retailers geldt dat deze in de grote steden opengaan om 11:00 en dicht zullen gaan om 17:00 of 18:00 uur. In kleinere steden of buitengebieden gaan dit soort winkels vaak wat later open, vanaf 12:00. Deze sluiten meestal op 17:00 uur. Uitzondering hierop is natuurlijk koopavond, wanneer de winkels open zijn tot 8 uur ‘s avonds.

Openingstijden supermarkten op 5 mei 2021

Voor de meeste grote supermarktketens gelden reguliere openingstijden op 5 mei. Toch behandelen we hieronder nog even apart welke supermarkten open zijn op Bevrijdingsdag.

Albert Heijn openingstijden Bevrijdingsdag

(Bijna) alle AH winkels zijn open op 5 mei 2021. Albert Heijn in bepaalde gemeenten vormen hierop een uitzondering. In dit overzicht zie je alle meest recente openingstijden voor ieder filiaal in Nederland.

Jumbo openingstijden bevrijdingsdag 

Ook de woordvoerder van de Jumbo heeft goed nieuws voor alle Nederlanders die nog even iets lekkers willen kopen op deze dag. Ook voor deze supermarktketen geldt dat zo goed als ieder filiaal open is op Bevrijdingsdag 2021. Bekijk hier het volledige Jumbo openingstijden overzicht.

Lidl openingstijden bevrijdingsdag

Van Lidl hebben we nog geen goed overzicht van openingstijden op 5 mei 2021. Vorig jaar waren echter alle winkels open dus de verwachting is dat dit ook dit jaar het geval zal zijn.

Alternatief?

Ondanks dat veruit de meeste winkels open zijn is het goed om te weten dat de supermarkten ook thuis bezorgen op deze dag. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende supermarkt opties.

SupermarktBezorgkostenMinimaal bestelbedrag
Albert Heijn€ 1,50 en €12,95€ 50,- of €70,- Afhankelijk van de bezorgdag
PicnicGratis€ 35,-
PLUS€ 6,-€ 25,-
Jumbo€ 6,-€ 50,-

Ook interessant:

Youngtimer regeling in 2021; zo zit het!

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}