januari 14

Bedrijf failliet? 3 manieren om van je kantoormeubels af te komen!

  • Home
  • /
  • Managen
  • /
  • Bedrijf failliet? 3 manieren om van je kantoormeubels af te komen!

Als je te maken krijgt met een faillissement, zit je vaak opgezadeld met kantoormeubels die je op het eerste gezicht nauwelijks aan de straatstenen kwijt geraakt. Nochtans zijn er verschillende manieren om hiervoor een oplossing te vinden. Er bestaan verschillende ondernemingen die restpartijen opkopen of een opkoper winkelvoorraad die hun specialiteit hiervan hebben gemaakt. De keuze maken om een oud kantoormeubel te recyclen biedt zowel voor- als nadelen. Om de juiste keuze te maken volgen hier 3 praktische tips.

1. Wat te doen bij kantoormeubilair dat nog in vrije goede staat is?

Wanneer kantoormeubels bij een faillissement niet teveel beschadigingen hebben opgelopen en in feite nog in een goede staat verkeren, vormt de verkoop niet zo een groot probleem. Ondernemingen die restpartijen opkopen bij een faillissement zijn er voldoende. Struin een beetje op het internet rond en je vindt zeker een opkoper kantoormeubilair. Een kleine hint. Tracht de kantoormeubels in een pakket te verkopen. Dat is een groot voordeel aangezien je dan ook meer kantoormeubels in één keer kwijt bent. Bijkomend feit is dat je je geen kopzorgen meer moet maken en dat de kantoorruimte in een pennentrek is opgeruimd. Naast het raadplegen van gespecialiseerde websites, staan uiteraard ook tweedehands online platforms ter beschikking.

2. Onderhandel direct met potentiële kopers

De dag van vandaag zijn tweedehands kantoormeubels heel populair. Een kleine geruststelling is dat je je niet teveel zorgen hoeft te maken dat je je tweedehands meubels niet kwijt geraakt. Omdat de vraag groter is dan het aanbod heb je de mogelijkheid om over de prijs met een potentiële koper te onderhandelen. Als je een kantoor hebt wil je eigenlijk zo graag mogelijk aan de slag en er niet zoveel tijd aan besteden. Daarom kan je dan onderhandelen met partijen die je meubelen willen opkopen. Zij zullen er dan voor zorgen dat de meubelen doorverkocht worden. Dit geeft jou weer de tijd om iets nieuws te bedenken voor je kantoor. Tegelijkertijd kan je dan investeren in nieuwe producten. Je wordt dan goed geholpen. Hierdoor verloopt alles vlotjes en heb je genoeg ruimte voor nieuwe investeringen.

3. Kantoormeubels laten recyclen

In plaats van de traditie te respecteren om een opkoper winkelvoorraad te zoeken, kan je ook voor de minder klassieke methode kiezen door de kantoormeubels te laten recyclen. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de meubels gratis weg te geven aan een naburige kringloopwinkel of een handelaar die gespecialiseerd is in restpartijen opkopen. Wanneer je deze bewuste keuze maakt, dan zorgt dit voor verschillende pluspunten. Het is immers niet enkel uitstekend voor het klimaat en het milieu, maar tegelijkertijd ben je in de kortste keren van de overbodige spullen af. De oude meubels kunnen immers weer hun dienst bewijzen in een ander kantoor. Je slaat twee vliegen in een klap. En dan spreken we nog niet over het ethische aspect omdat je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

Ook interessant:

Het belang van een goed draaiend management team!

Automatisch kredietbeheer binnen order to cash

Wat maakt een goede leidinggevende?

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}