november 28

Investeren in goud: hoe zit dat?

Omdat geld op de bank tegenwoordig weinig tot niets meer oplevert, zijn er meer en meer mensen die een deel van hun vermogen beleggen. Je kunt jouw geld in aandelen of cryptomunten steken, maar ook in goud. Omdat goud door de jaren heen bewezen heeft redelijk waardevast te zijn, wordt het bestempeld als een veilige belegging. Daarom wil je misschien ook wel een deel van jouw geld investeren in goud. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over investeren in goud.

Manieren om te investeren in goud

Wil je investeren in goud? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan fysiek goud kopen. Je kunt inderdaad een goudbaar, gouden munten of gouden sieraden kopen als je wilt investeren in goud. Het nadeel hiervan is dat je het goud in huis hebt. Wanneer er een inbreker langskomt en jij het edelmetaal niet goed hebt opgeborgen, is er een kans op diefstal. Gelukkig hoef je niet te investeren in fysiek goud, want er zijn nog meer mogelijkheden. Hieronder zetten we een aantal alternatieven op een rijtje.

Goudaandelen

Naast investeren in fysiek goud kun je ook goudaandelen kopen. Je koopt in dat geval aandelen in bedrijven die actief zijn in de goudhandel, zoals goudzoekers. Wanneer je voor deze manier van investeren in goud kiest, beleg je in de prestaties van de goudindustrie. Het grote voordeel van goudaandelen is dat je zelf geen goud op hoeft te slaan. 

CFD’s

Wie wil investeren in goud kan ook handelen in zogeheten Contracts For Difference (CFD’s). Als je hiervoor kiest, speculeer je op prijsbewegingen van het edelmetaal. Het grote voordeel van deze manier van investeren in goud is dat je zelfs winst kunt maken als de goudprijs daalt. Toch zit er ook een nadeel aan investeren in CFD’s. Het zijn namelijk nogal complexe producten. 

Goudcertificaten

Passen de bovenstaande manieren niet in jouw straatje? Dan kun je investeren in goudcertificaten. Deze manier van investeren in goud komt het dichtst in de buurt van fysiek goud kopen. Je koopt namelijk een certificaat dat je op ieder moment in kunt ruilen voor geld of fysiek goud. Het grote voordeel van deze goudcertificaten is dat je zelf geen echt goud in huis hoeft te halen. 

Waar kan ik goud kopen?

Als je geen kennis hebt van de aandelenmarkt en je hier ook niet in wilt verdiepen, besluit je mogelijk om fysiek goud te kopen. In dat geval vraag jij je mogelijk af waar je dit kunt kopen. Je kunt langsgaan bij de juwelier bij jou in de buurt, maar je kunt je ook tot een goudexpert richten. Bij een goudexpert kun je allerlei soorten goud kopen, zoals gouden sieraden, gouden munten en goudbaren.

Je kunt bij een goudexpert overigens niet alleen terecht voor goud inkoop, maar ook voor het verkopen van goud. Als je jaren geleden geïnvesteerd hebt in dit edelmetaal, wil je dit nu misschien wel van de hand doen. Het grote voordeel van goud verkopen aan een goudexpert is dat je hier altijd een eerlijke prijs voor jouw goud krijgt.

Ook interessant:

3 praktische tips om een affiliate website te maken

Waar moet je op letten bij het repareren van jouw computer?

Beste online casino’s zonder registratie in Nederland

Reactie achter laten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}